Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft, Activision Blizzard’ı Satın Alıyor

Microsoft, resmi internet sitesinde lider oyun ve interaktif eğlence içeriği geliştiricisi Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın almayı planladığını duyurdu.

Planlanan satın alma Activision, Blizzard ve King stüdyolarından “Warcraft”, “Diablo”, “Overwatch”, “Call of Duty” ve “Candy Crush” gibi milyonlarca oyuncusu bulunan ikonik serileri içeriyor.

Microsoft, oyun deneyimini her cihazda her kullanıcıya sunmak amacıyla Activision Blizzard’ı satın aldığını belirtti. Bu satın alma Microsoft’un duyurusunda bildirdiği üzere “mobil, bilgisayar, konsol ve bulut teknolojileri genelindeki oyun sektöründeki büyümeyi hızlandıracak ve metaverse için yapı taşı sağlayacaktır.”

Hisse başına 95 dolar olmak üzere toplamda 68.7 milyar doların tamamını nakit olarak ödeyecek olan Microsoft, bu işlemle oyun sektöründeki en yüksek bütçeli satın almayı gerçekleştirecek. Satış işlemlerinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Microsoft Başkanı ve CEO’su Satya Nadella konuyla ilgili şöyle söyledi:

“Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir. Metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Oyuncuları ve içerik üreticileri ilk sıraya koyan ve oyunu güvenli, kapsayıcı ve herkes için erişilebilir kılan yeni bir oyun çağını başlatmak için birinci sınıf içeriğe, topluluğa ve bulut teknolojilerine temelden yatırım yapıyoruz.”

Microsoft, Activision Blizzard satın almasıyla birlikte 190 ülkede aylık olarak yaklaşık 400 milyon aktif kullanıcıya sahip olacak ve tüm oyun içeriklerini kendi çatısı altında toplayacak. Aynı zamanda Microsoft; ek olarak yayıncılık, e-spor ve 30 oyun geliştirme stüdyosuna sahip olacak. Bu satın alma ile birlikte içeriklerin  hali hazırda var olan Microsoft Game Pass portföyüne geçmesi bekleniyor.

Microsoft, Blizzard’ı satın almasıyla birlikte Tencent ve Sony’den sonra gelen dünyanın en büyük 3. oyun firması oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!