Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’daki Kripto Para ATM’leri Hizmeti Durduruyor

Kripto paralar ile bağlantılı reklamlara kısıtlama getirilen Singapur’da şimdi de bazı kripto para ATM’leri hizmetten çıkarılıyor.

Singapur’daki kripto para ATM’si pazarının lider ismi Daenerys & Co., Singapur’un merkez bankası MAS’tan aldığı talimat doğrultusunda faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Daenerys adına Bloomberg’e konuşan bir isim, “MAS’ın ATM’lerle ilgili aldığı yeni kararlar bizim için beklenmedik bir sürpriz oldu.” dedi.

Şirketin Singapur genelindeki alışveriş merkezlerine kurduğu ATM’ler, insanlara itibari para karşılığında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) gibi kripto paraları alma bakımından kolaylık sağlıyordu.

Singapur’un merkez bankası MAS, bireysel yatırımcıların kripto paralara böylesine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmesinin negatif sonuçlar doğurabileceği gerekçesiyle ATM’lere kısıtlama getirdi. Merkez bankası tarafından yapılan açıklamalarda, bu gibi ATM’lerin insanları “ani dürtülerle alım satım yapmaya” itebileceği belirtildi.

Daenerys, merkez bankası konu hakkında daha detaylı bir açıklama yapıncaya dek ATM’lerini kapalı tutuyor olacak. Deodi Pte. adlı bir diğer ATM operatörü de kurduğu ATM’yi hizmetten çıkardı.

Merkez bankası, birkaç gün önce yaptığı açıklamalarda kripto paraların “yüksek düzeyde riskli olduğunu ve genel halk için uygun olmadığını” belirtmiş, kripto paralarla ilgili yapılan reklamlara kısıtlama getirilmesi için çağrıda bulunmuştu. İspanya’daki yetkililer de kripto paralarla ilgili yapılan reklamlara uyarı ibaresi konması için harekete geçti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!