Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera Kripto Tarayıcısının Beta Sürümünü Başlattı

En çok kullanılan internet tarayıcılardan biri olan Norveç merkezli şirket Opera resmi blog sayfasından yaptığı açıklamayla, “kripto tarayıcı projesi” beta sürümünü başlattığını duyurdu.

Bu yeni çıkarılan tarayıcı, Windows, Mac ve Android kullanıcıları için Web3 hizmetlerine doğrudan erişim sunarak dApp’lere, oyunlara ve metaverse platformlarına ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Opera’nın Başkan Yardımcılarından biri olan Jorgen Arnesen, yeni çıkarılan kripto tarayıcı projesinin asıl amacının kripto ve Web3’ün daha yaygın hale getirmek olduğunu söyledi.

Ayrıca Jorgen Arnese açıklamasında:

Opera’nın yeni projesi, kullanıcılar için daha basit ve daha hızlı Web3 deneyimi vadediyor. Ayrıca Opera olarak, merkeziyetsiz web’in tam potansiyeline ulaşması için Web3 kullanımının daha kolay olması gerektiğine inanıyoruz.

dedi.

Tarayıcıya yerleşik olarak gelecek cüzdan beta sürümünde Ethereum’u destekleyecek ve ileride ise son ortaklıklar sayesinde Polygon, Solana, Nervos, Celo gibi blockchain sistemlerini ve Unstoppable Domains, Handshake and Ethereum Name Service (ENS) gibi ağ adlandırma protokollerini kapsayacak. Polygon entegrasyonunun bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kullanıcılar bu cüzdan sayesinde, itibari para ile kripto para alabilecek-satabilecek, swap işlemleri yapabilecek ve NFT pazar yerinden ürün alabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!