Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Taslak Raporuna Göre Gümrükler Kripto Paralar Karşısında Çaresiz

Avrupa Parlamentosu’nda bulunan iki kurul, yayınladıkları taslak raporunda, gümrük görevlilerinin kripto paraları kontrol edememesinden şikayetçi.

29 Eylül’de “Regülasyonlar altında kalmadan, kaçak bir şekilde Avrupa Birliği’ne giren ve çıkan paraları denetleme” önergesi yayınlanmıştı. Bu önerge, büyük ölçüde nakit para ve ön ödemeli kartlar gibi ödeme şekillerini ele alıyor.

Yazıya göre rapor, Avrupa Birliği parlamentosunda bulunan Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi, ve Adalet ve İçişleri Kurulu tarafından hazırlanmakta.

Raporda kripto paralara karşı spesifik bir güvenlik önlemi belirtilmemiş olsa da, gümrük görevlileri için büyük bir sorun teşkil ettiğinden bahsedilmiş:

“Dijital paraların, Komisyon’un 26 Haziran’da yayınladığı raporda yazıldığı üzere, para aklama, iç borsayı etkileme, gümrük kaçakçılığı, ve terör örgütlerine maddi destek sağlama gibi sebeplerden dolayı büyük risk olduğu bilinse de, gümrük yetkilileri bu paraları kontrol etmek için yeterli kaynağa sahip değil.”

Kripto paralar hakkında bu önergeler, rapor hala taslak halinde olduğu için, yayınlanan final versiyonda olacak mı belli değil. Ayrıca, yazıdaki güvenlik önlemleri ve regülasyonların tamamı nakit para için önerildiği gibi, dijital paralar hakkında herhangi bir istek ya da önerge yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment