Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Üyesi Bir Devletten Bir İlk: Algorand Bankacılık Ve Sigorta Piyasalarında Kullanılacak

Blockchain şirketi Algorand (ALGO), Milano Katolik Üniversitesi tarafından İtalya bankacılık ve sigorta piyasalarında kullanılacak “yenilikçi bir dijital garanti platformunu” desteklemek için seçildi.

Algorand 13 Aralık tarihinde paylaştığı basın bülteninde, İtalya’da yenilikçi dijital garanti platformunu destekleyecek halka açık blockchain olarak seçildi. Milano Katolik Üniversitesi İnovasyon ve Finans Araştırma Merkezi (CETIF) tarafından öncülük edilen proje kapsamında İtalya’daki bankacılık ve sigorta piyasalarının ihtiyaçlarına hizmet eden bir dijital teminat platformu kurulması bekleniyor.

İlk kez bir AB üyesi devletin banka ve sigorta garantileri için blockchain teknolojisi kullanmasını sağlayacak projenin 2023’ün başlarında faaliyete geçmesi bekleniyor. CETIF tarafından geliştirilen proje, İtalya’nın ekonomik toparlanmasını ve Covid-19 pandemisinin ekonomik etkilerinin giderilmesini amaçlıyor. Şirket, projede blockchain teknolojisi kullanılmasının sebebinin verimli, hızlı, ölçeklenebilir ve dolandırıcılığa karşı güvenli olması olduğunu belirtti.

CETIF profesörü Federico Rajola, benzersiz yenilik düzeyi ve sürdürülebilirlik alanındaki liderliği nedeniyle proje için Algorand’ın seçildiğini ifade etti. Profesör, projenin hedefinin yalnızca İtalya’nın Covid-19’un ekonomik etkilerinde kurtulmasını sağlamak olmadığını aynı zamanda sektörün inovasyon ve liderlik yoluyla da mükemmelleşmesine yardımcı olmak olduğunu dile getirdi.

Algorand kurucusu Silvio Micali, bu görev için seçilmekten onur ve gurur duyduklarını, Algorand’ın teknolojisi sayesinde dünyanın dört bir yanındaki finans kurumlarının ve hükümetlerin sorunlarının çözümüne yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!