Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toncoin 7 Günde Yüzde 50 Yükseldi: Artışın Arkasında Ne Var?

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram bağlantılı katman-1 blockchain protokolü Toncoin (TON) geçtiğimiz 1 haftalık süreçte %50’den fazla artış göstererek dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Bu artışın arkasında ne var?

Telegram Open Network (TON) aralık ayının başından bu yana yaklaşık %55 yükseliş performansı sergiledi. Bu fiyat artışının sebebinin mesajlaşma uygulaması Telegram tarafından gelen önemli bir haberden kaynaklandığı düşünülüyor. Telegram kurucusu Pavel Durov tarafından yakın zamanda yapılan bir açıklamada, Telegram için anonim telefon numaraları içeren yenilikçi bir çözümün devreye sokulacağı belirtildi.

Anonim numaralara dair ilk teknik tasarım örnekleri aralık ayının başlarında, Durov’un tam teşekküllü merkeziyetsiz çözümler yaratma konusundaki gönderisinin ardından konuşulmaya başlandı. Ayrıca Fragment platformu resmi olarak Telegram için anonim telefon numaraları konusunda teklif verdi. Sunulan ilk bilgilere göre TON için tasarlanan numaralar +888 telefon koduna sahip olacak ve aynı adı taşıyan bir NFT ile desteklenecek.

Kullanıcıların, anonimlik sağlamayı amaçlayan bu yeni Telegram telefon numaraları için açık arttırmaya katılması gerekecek. Bu konuda ki bilgi henüz teyit edilmemiş olsa da muhtemelen bu açık arttırmalar TON ile yapılacak.

CoinGecko verilerine göre TON fiyatı 1 haftalık süreçte %53 artarak 1,8 dolardan 2,76 dolara kadar yükseldi.

Telegram tarafından 2018 yılında başlatılan Telegram Open Network (TON) projesi, blokzinciri tabanlı merkeziyetsiz bir bilgisayar ağı teknolojisidir. Telegram, 2020 yılında SEC‘nin başlattığı dava süreci sonucunda mahkemenin ihtiyati tedbir kararı almasından sonra projeden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ayrıca projeden ayrılmasından sonra Telegram, projenin satışını gerçekleştirdiği yerel kripto para birimi olan “gram“ı teslim almadan ödeme yapan kullanıcıların parasını geri ödemek için arayış içerisine girmişti.

Telegram geçtiğimiz aylarda, TON blokzinciri üzerine kurulu bir pazar yerinin resmi lansmanını duyurmuştu. Bu pazar yeri sayesinde, kullanıcıların nadir kullanıcı adlarını satın almak için fiyat vererek yarışacağı bir müzayede platformu oluşturulması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!