Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABB Blockchain’i Enerji Sektöründe Kullanacak

Uluslararası mühendislik şirketlerinden ABB, eşten eşe (P2P) enerji ticaretinde Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

PV Tech gibi teknoloji siteleri tarafından paylaşılan yazılar, alanının en büyük isimlerinden olan ABB’nin yeni bir Blockchain projesi başlattığını gösteriyor. Uluslararası düzeyde işler yapan ABB, güneş enerjisi ticaretini daha verimli bir hale getirebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Şirket önce test aşamasına sokacağı bu yeni projeyi geliştirmek için İtalyan bir enerji şirketi olan Evolvere ile işbirliği yapıyor. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Presume adlı Blockchain platformunun kullanılacağı bu deneme aşamasında Blockchain’in çeşitli özellikleri gözden geçirilecek.

ABB’nin başlıca amaçlarından biri Blockchain teknolojisiyle birlikte enerji sektöründeki bazı sorunları ortadan kaldırmak. Şirket yöneticileri, enerji sektöründe alım satım yapan kurumların masraflarını kısmak ve bu kurumlara belli başlı alanlarda tasarruf ettirmek için çalışıyorlar.

Şirketin idari kadrosunda yer alan Giampiero Frisio, Evolvere ile yaptıkları işbirliğine dair şu açıklamayı yaptı:

“Evelvore projesi sayesinde Blockchain sektöründeki olası değişimleri önceden tahmin ettik ve bu sayede piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda ürünler geliştirmeyi başardık.”

Halihazırda yenilenebilir enerji, elektrikli araba, akıllı gaz gibi alanlarda çalışmalar yürüten şirketin Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Afrika ve Afrika’da faaliyetleri bulunuyor. Şirketin geçtiğimiz yıl içerisinde toplamda 28 milyar dolardan fazla gelir elde ettiği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment