Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı Kripto Ekibini Büyütüyor: Çalışan Sayısı 2 Katına Çıkarılacak!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) kripto suç ekibini birleşime götürerek personel sayısını iki katına çıkarıyor.

ABD Başsavcı Yardımcısı Nicole Argentieri 20 Temmuz tarihinde yayınlanan konuşmasında, ikisi de DOJ’a bağlı Ulusal Kripto Para İcra Ekibi (NCET) ve Bilgisayar Suçları ve Fikri Mülkiyet Bölümü’nü (CCIPS) birleştireceklerini açıkladı. Birleşme kapsamında DOJ, birime yeni bir direktör atadı ve NCET’in eleman sayısının artacağını belirtti.

Birleşim dahilinde NCET’in mevcut fonksiyonlarını ve misyonlarını devam ettireceği belirtilirken CCIPS’nin iş gücünden de faydalanma fırsatına erişeceğine dikkat çekildi. Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco’nun talimatıyla 2021 yılında kriptoyu içeren dolandırıcılık ve finansal suçlarla mücadele için kurulan NCET’in, başarısını kanıtladığı ve bu yöntemle daha fazla kaynağa ulaşmasının amaçlandığı belirtildi.

Ayrıca birleşimle birlikte çok daha fazla güçlenen CCIPS’nin fidye yazılımcıları ile savaşmak ve onları engellemek için eskisinden çok daha donanımlı olacağı Argentieri’nin ifadeleri arasında yer aldı.

Bunun yanı sıra NCET’in kuruluşundan beri direktörlüğünü yapan Eun Young Choi’nin yerine de DOJ çalışanlarından Claudia Quiroz getirildi.

Yakın zamanda Federal Ticaret Komisyonu (FTC) yayınladığı bir raporda, sosyal medya üzerinden yapılan kripto para dolandırıcılıklarının giderek arttığını belirterek en sık vakanın yaşandığı platformun Instagram olduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!