Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı Solana Tabanlı Borsayı ve Kurucu Kardeşleri Soruşturuyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Solana (SOL) tabanlı stablecoin borsası Saber Labs ve kurucuları hakkında “sahte işlem verileri ve suni hacim şişirme” gerekçeleriyle soruşturma başlattığı öne sürüldü.

Konuya aşina anonim kaynaklar tarafından sunulan bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, Solana tabanlı stablecoin borsası Saber Labs‘ın kurucuları hakkında soruşturma başlattı. Saber Labs projesinin arkasındaki iki kardeş olan Ian ve Dylan Macalinao‘ın soruşturmanın merkezinde yer aldığı bildirildi.

İddialara göre Macalinao kardeşler kendi aralarında token swap’ı yaparak Solana ve Saber Labs’ın işlem hacimlerini arttırdı ve kripto mevduatlarında yanıltıcı veriler oluşmasına sebep oldu. Ayrıca yapılan bu “içi boş” transferler ve işlemler, 2021 boğa sezonu sırasında Solana’nın büyüme verilerini milyarlarca dolar artırdı. Tahminlere göre verilerde yaşanan bu artış SOL fiyatına da olumlu yansıdı.

CoinDesk tarafından ele geçirilen ve Ian Macalinao’ya ait olduğu iddia edilen bir metinde, kurucu ortağın bu ifadeleri dikkat çekti:

2021 yazında optimize edilmesi gereken metrik Toplam Kilitli Varlık (TVL) idi. TVL sadece protokoller ayrı ayrı üretildiğinde hesap değeri kazanır. Bu noktada Solana’nın TVL’sini en üst seviyeye çıkartabilmek için bir plan tasarladım. Bir doların birkaç kez sayılabileceği şekilde birbirinin üzerine yığılan protokoller oluşturacaktım.

Ian tarafından tasarlanan bu hacim şişirici protokol sayesinde Solana TVL’sinin suni olarak artırılmış olabileceğini düşünen yetkililer araştırmalarına devam ediyor. Henüz ne Macalinao kardeşler ne de adalet bakanlığı cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!