Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Kripto Paralar Hakkında Konuştu: Dolar ve Euro Dışındakiler Gereksiz!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD ordu personellerine kripto paralardan kaçınmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Gensler 11 Ocak tarihinde Twitter üzerinden katıldığı bir yayında, ABD ordusu personellerinin yatırım tavsiyesi isteğine karşılık dolar ve euro dışındaki her şeyin gereksiz olduğunu söyleyerek cevap verdi. Gensler, orduda kripto paralar gibi alternatifler arayan personellerin varlığını öğrenince kripto para piyasası için “Vahşi Batı” nitelendirmesinde bulunarak onları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SEC tarafında Gensler ve SEC Komisyon Üyesi Caroline Crenshaw’ın katıldığı yayında ABD ordusundan Çavuş Lawrance Holmes de bulunuyordu. Holmes’ün personel arasında kripto para birimlerine duyulan ilginin giderek arttığını söylemesi üzerine Gensler şu ifadelerde bulundu:

Kripto para piyasası tam anlamıyla vahşi batı, 10.000 veya 15.000 token’ın çoğu başarısız olacak. Tarih, bize mikro para birimleri için piyasada çok fazla yer olmadığını açıkça söylüyor. ABD Doları ve Euro varken kalan bir çok para birimi gereksiz duruyor. 

Öte yandan şeffaflık ve uyum konusunda Gensler, ordu personellerini kripto para birimlerinin çoğunun menkul kıymet olduğunu ancak menkul kıymetler yasalarına uymayı reddettiklerini söyleyerek uyardı. Gensler’in sektör içinde dolandırıcılıkların oldukça yoğun olduğuna dikkat çekmesi üzerine Crenshaw, kripto para birimlerinin şeffaf olduklarını iddia ettiklerini, blockchain üzerinde olanların bazılarının şeffaf olduklarını ancak diğerlerinin sadece şeffaf gibi göründüklerinin altını çizdi.

Crenshaw, personelin kripto varlıklara yatırım yapmak istiyorsa bile portföyleri içindeki payı üzerinde dikkatlice düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!