Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Samsung’dan Bitcoin Hamlesi: Hong Kong’da Listelenecek!

Teknoloji devi Samsung’un yatırım kolu Samsung Assets Management, vadeli Bitcoin (BTC) ETF’ini (borsa yatırım fonu) Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda listeleyecek.

Samsung Assets Management 12 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Chicago Mercantile Exchange’de (CME) listeli durumda bulunan Bitcoin vadeli işlemler ürünlerine yatırım yaparak Bitcoin performansını takip edecek yatırım fonunu duyurdu.

Şirket 13 Ocak tarihinde Hong Kong borsasında listeleneceğini bildirdiği fonun, Bitcoin vadeli işlemler ürünlerinin yanı sıra Bitcoin mikro vadeli işlemler ürünlerine de yatırım yapacağını açıkladı.

Samsung Assets Management Hong Kong Başkanı Park Seong-Jin konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Hong Kong, Asya’da vadeli Bitcoin ETF’lerinin kurumsal pazarda listelendiği ve alınıp satılabildiği tek piyasadır. Bu ETF Bitcoin ile ilgilenen yatırımcılar için rekabetçi maliyetlere sahip bir yatırım seçeneği olacak.

Hong Kong zaman içerisinde kripto para piyasalarına karşı tutumunu daha ılımlı bir noktaya çekti. Yakın geçmişte Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) Başkanı Julia Fung-Yee, yeni lisanslama rejimi kapsamında bireysel yatırımcıların da kripto para yatırımı yapabilmesine olanak sağlanacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!