Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Açıkladı: Yalnızca Bu Grup Kripto Paralara İzin Verecek

Bireysel yatırımcıların kripto para ticareti yapmasına yeşil ışık yaşan Hong Kong, bu yatırımları yalnızca yüksek likiditeye sahip olan kripto para birimleri ile sınırlandırlandırmayı planlıyor.

Yerel bir ajansın haberine göre Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) Başkanı Julia Fung-Yee 11 Ocak tarihinde Asya Finans Forumu’nda yaptığı konuşmada, bu yılın haziran ayında çıkacak yeni lisanslama rejimi kapsamında bireysel kullanıcıların yalnızca yüksek likiditasyona sahip kripto paralara erişimine izin verileceğini belirtti.

Başkan ayrıca SFC’nin mevcut çeyrek içerisinde bireysel yatırımcıların kripto para yatırımları yapabilmesi için ürün ve koşullara dair bir kılavuzun yanı sıra dijital varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) için de beklenilen gerekliliklere dair bir istişare belgesi yayınlanacağını duyurdu.

Bazı VASP’lerin 2.000den fazla varlığı listelediğini ancak bunların yalnızca bir kısmının yüksek likiditasyona sahip olduğunu vurgulayan Fung-Yee, kendisine Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) yatırımına izin verilip verilmeyeceğine dair bir soruyu ise önemli olan kriterin yüksek likiditasyon olduğunu söyleyerek cevapladı.

Öte yandan VASP regülasyonlarına değinen başkan, tüm yatırımcıların çıkarlarını korumak ve Hong Kong’u bir dijital varlık merkezi olarak geliştirmek için uygun regülatif çerçeveye sahip olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Fung-Yee, FTX iflasını gündeme getirerek uygun regülatif çerçevenin olduğu bir piyasada bu bir çöküş olmayacağını öne sürdü:

Hong Kong’da bir FTX tipi çöküş yaşanmayacak

Kripto para yatırımlarını uzun bir süredir sadece profesyonel yatırımcılar ile sınırlayan Hong Kong, geçtiğimiz aylarda bireysel yatırımcıların da kripto para birimi ticareti yapmasına izin vermeye hazırlandığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!