Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı’ndan 5 Rus Vatandaşı Hakkında İddia: Yaptırımları Atlamak İçin Kripto Kullandılar

ABD’li federal savcılar, 5 Rus vatandaşının yaptırımlardan kaçmak ve kaçakçılık planının bir parçası olarak Tether (USDT) kullandıklarını iddia ediyor.

ABD Adaket Bankanlığı (DOJ) tarafından yapılan basın açıklamasında, 5 Rus vatandaşının Venezüella petrol üreticilerine yönelik yaptırımlardan kaçmak ve uluslararası kaçakçılık planının bir parçası olarak paravan şirketleri ve USDT stablecoin’i kullandıkları öne sürüldü. Söz konusu iddiaların merkezinde milyonlarca dolar değerinde bir aklama faaliyeti yer alıyor. Basın açıklamasına göre 5 sanıktan ikisi olan Orekhov ve Uss pazartesi günü tutuklandı.

New York’un Doğu Bölgesinden Sorumlu ABD Avukatı Breon Peace yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sanıkların oligarşilerin suç ortağı olduklarını,  paravan şirketler ve kripto para birimlerini içeren sayısız işlem yoluyla ABD askeri teknolojisini ve Venezüella yaptırımlı petrolünü yasa dışı bir şekilde elde etmek için karmaşık bir planı yönettiklerini düşünüyoruz.

ABD Adalet Bakanlığı 2022 yılının Mart ayında KleptoCapture projesini duyurdu ve ekibin Rusya’nın işgaline yanıt olarak oligarklara karşı ekonomik yaptırımlara odaklanacağını ifade etti. Bu çerçevede yürütülecek eylemlerin bir parçası olarak kripto paralar ile yapılan suistimallerin önemli odak noktalarından biri olacağı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!