Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li İki Gence Nitelikli Kripto Para Hırsızlığından Hapis Cezası

ABD vatandaşı iki genç, nitelikli kripto para hırsızlığından hüküm giyerek hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) 19 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasına göre Massachusetts’te ikamet eden iki sanık, sosyal medya dolandırıcılığı ve SIM kart takası gibi teknikler aracılığıyla kripto para hırsızlığından tutuklandı.

Alınan bilgilere göre 24 yaşındaki Eric Meigss ve 22 yaşındaki Declan Harrington, kurbanlarının sosyal medya hesaplarını ele geçirmek ve SIM kart takası gibi yöntemler uygulayarak kripto para çalma suçundan sırasıyla iki yıl bir gün ve iki yıl yedi gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar, SIM takası yöntemiyle ele geçirdikleri kripto ve banka hesapların iki faktörlü güvenlik önlemini atlattıklarını belirtti.

İkili aleyhine ortaya atılan ilk iddia, 550.000 dolar değerinde kripto para çalmayı amaçladıkları oldu. Daha sonrasında ikilinin en az 10 belirlenmiş kurbandan yaklaşık 330.000 dolar değerinde kripto para çaldığı öğrenildi.

Meiggs ve Harrington ifadelerinde, kripto para şirketlerinin yöneticilerini, önemli miktarda kripto paraya sahip olan kişileri ve sosyal medya hesabında OG (Orijinal Gangster) ibaresi olanları hedef aldıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!