Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Merkezli Kripto Para Borsası Yaptırımlara Tabi Olmayan Rus Kullanıcılara Kucak Açtı

Son günlerde birçok büyük kripto para borsa tarafından yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Rus kullanıcılara iyi haber Kazakistan’dan geldi. Kripto para borsası Intebix, yaptırımlara tabi olmayan Rus kullanıcılara kucak açtı.

Intebix CEO’su Talgat Dossanov yaptığı bir açıklamada, borsanın yalnızca Kazakistan vatandaşlarına açık olmadığını, dileyen herkesin işlem yapabileceğini bildirdi. Ancak borsaya kayıt olmak için öncelikle Kazakistan merkezli bir banka hesabına sahip olunması gerektiğini hatırlattı.

Açıklamalara göre yabancı uyruklu kullanıcılar Intebix’te rahatça işlem yapabilecek ve itibari para ile kripto para satın alabilecekler. Ancak müşterilerin, doğrulanmış olması ve Rus yaptırım listelerinde bulunmamaları gerekiyor.

Astana Uluslararası Finans Merkezi (AIFC) tarafından denetlenen Intebix’in resmi olarak Rus vatandaşlarına yaptırım uygulama zorunluluğu bulunmuyor. Ancak şirketin Avrupa iştiraki Biteeu, Rus kullanıcıların hesaplarını dondurdu.

Eylül ayının sonlarında Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev‘in teşvikiyle hızlanan kripto para sektöründe, Intebix de itibari para ile kripto para alım-satım işlemlerini başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!