Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’den Rus Kullanıcılara Yaptırım: Hizmet Vermeyi Durdurdu

ABD merkezli en büyük ikinci kripto para borsası Kraken, Rus kullanıcılara verdiği hizmeti durdurduğunu ve kullanıcıların talep üzerine fonlarını geri çekebileceklerini açıkladı. 

Cointelegraph tarafından yapılan bir habere göre Kraken, Rus kullanıcılara verdiği hizmeti durdurdu. Yeni Avrupa mevzuatı nedeniyle yapıldığı öne sürülen hamlenin binlerce kullanıcıyı etkilediği düşünülüyor. 19 Ekim Çarşamba günü Kraken tarafından Rus müşterilere gönderilen bir e-posta gönderisinde şu ifadelere yer verildi:

Yeni Avrupa mevzuatı nedeniyle Kraken hesabınızı kısıtlamak için önlemler almak zorundayız. Bu kapsamda Rus kullanıcılarımıza verdiğimiz hizmet durdurulmuştur. Rus kullanıcılar talep üzerine fonlarını çekebilirler. Herhangi bir değişiklik olursa destek merkezimizi güncelleyeceğiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Kraken, Rus vatandaşlarının borsadan fonlarını çekmek için bir zaman sınırı olup olmadığını belirtmedi. Kraken’in Rus kullanıcılara karşı yaptığı bu müdahalenin, Gemini’nin İngiltere eski başkanı Blair Halliday‘i borsanın yeni İngiltere Genel Müdürü olarak atanmasının hemen ardından gelmesi dikkatleri çekti. Halliday, genel müdür olmadan önce Avrupa entegrasyon sorumlu şefi olarak Gemini’de yaklaşık üç yıl geçirmiş ve Kraken’in Avrupa entegrasyonu konusunda öncü görev üstleneceği belirtilmişti.

Bir Kraken sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Şirketimizin faaliyetlerinin “tüm yargı alanlarındaki yasal ve düzenleyici gerekliliklere” uyduğu belirtmek isteriz. AB’nin açıklamasından bu yana, Rusya’ya karşı son yaptırım paketine uymak için gerekli değişiklikleri yapmak için çalışıyoruz.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı ilk dönemlerde ABD’nin ve AB’nin Rus kullanıcılara sunulan kripto para hizmetini durdurmaları için borsalara yaptıkları baskı dikkat çekmişti. O dönemde Kraken borsasının yöneticisi olan Jesse Powell, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, zorbalık yapanlara sunulan hizmet durdurulacaksa öncelikle ABD kullanıcılarına yaptırım uygulamaları gerektiğini ifade etmişti. Fakat CEO Powell eylül ayında Kraken’deki koltuğunu terk etti ve o noktadan sonra süreç farklı şekilde ilerlemeye başladı.

Rus kullanıcılara yaptırım uygulayan ilk borsa Kraken değil. Daha önce Blockchain.com, Crypto.com ve LocalBitcoins dahil olmak üzere birçok kripto borsası Ruslar için faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!