Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığının Tether Hakkında İnceleme Başlattığı Aktarıldı

Bloomberg tarafından pazartesi günü aktarılan bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, kripto para sektörünün en büyük stablecoini olan USDT’nin üreticisi Tether ve şirketin yöneticileri hakkında bir inceleme yürütüyor.

Konu hakkında birinci elden bilgi sahibi olup anonim kalmayı yeğleyen üç kişiye dayandırılan habere göre ABD’deki federal savcılar, Tether’ın yöneticilerinin yıllar önceki banka işlemlerinde sahtekarlık yapıp yapmadığına dair bir inceleme yapıyorlar.

İncelemelerde, Tether’ın geçmişte yaptığı finans işlemlerinin kripto paralar ile bağlantılı olduğu bilgisinin bankalardan gizli tutulup tutulmadığı ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

Federal savcıların Tether hakkında 2018’den beri bilgi topladığı, şirkete karşı dava açılıp açılmayacağı konusunda henüz bir karara varılmadığı bildirildi.

Konu hakkındaki sorularımızı yanıtlayan Tether, Bloomberg’deki haberin “bayat iddialara” dayandığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

Tether; iş birlikçiliğe ve şeffaflığa duyduğu bağlılık doğrultusunda ABD Adalet Bakanlığı dahil olmak üzere ilgili resmi kurumlarla rutin olarak diyalog halindedir. Tether için işler normal seyrinde ilerliyor ve bu sırada, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi nasıl karşılayabileceğimize odaklanmaya devam edeceğiz.

Yaklaşık 62 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan ve Amerikan dolarına 1:1 oranında sabitlenmiş olan USDT, stablecoinler arasında lider konumunda yer alıyor. Bitcoin fiyatı, Adalet Bakanlığının Tether hakkında inceleme yürüttüğü haberinin ardından yaklaşık 1.000 dolar düşüş yaşadı.

New York Başsavcılığı tarafından 850 milyon dolarlık mali kayıp şüphesi ile soruşturulan iFinex (Bitfinex ve Tether’ın üst şirketi), şubat ayında başsavcılık ofisinin iddiaları ne kabul ne de ret ederek vardığı anlaşma ile 18.5 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Başsavcılık soruşturmasında, Tether’ın bazı para transferlerini bloke ettiği gerekçesiyle 2017’de dava açıp, kısa süre sonra davadan vazgeçtiği Wells Fargo’nun da ismi geçiyordu.


Güncelleme (19:37): Habere, Tether tarafından iletilen açıklama eklendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!