Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosuna Bağlı Komitede Kripto Paraların Ne İşe Yaradığı Konuşulacak

ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi, salı günü gerçekleşecek oturumda Prof. Angela Walch, Jerry Brito ve Marta Belcher tarafından yapılacak sunumlar doğrultusunda kripto paraların ne işe yaradığını görüşecek.

Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi tarafından düzenlenen oturumda kripto paraların farklı yönlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak.

St. Mary’s University bünyesindeki hukuk fakültesinde görevli profesör Angela Walch, kripto para temelli finans sistemi ile ana akım finans sistemi arasındaki bağları çoğaltmanın ne gibi riskler taşıdığına dair bir sunum yapacak.

University College London’daki Blockchain Teknolojileri Merkezinde de araştırmalarını sürdüren ve kripto paralara eleştirel bir tavırla yaklaşan Prof. Walch, “Kripto paraların en temel karakteristik özellikleri hakkında çok yaygın yanlış anlamalar var. Risk, bu yanlış anlamalardan kaynaklanıyor.” dedi.

Yarın akşamüstü başlayıp canlı olarak yayınlanacak oturumda Coin Center’ın icra direktörü Jerry Brito ve Filecoin Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Marta Belcher da sunum yapacak. Belcher, kripto paraların ne gibi faydalarının olduğunu anlatacak.

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinin haziranın başında düzenlediği oturumda kripto paraların “ciddi problemlerinin” olduğunu söyleyip; yatırımcıların yeteri kadar korunmamasına, Bitcoin madenciliğinin çevreye olan etkisine ve yasa dışı amaçlı kripto para kullanımına dikkat çekmişti.


Görsel: Dirksen Building Detail (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!