Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayı Kripto Paraları Destekliyor

Gelecek ABD seçimlerinde yarışacak olan Ron Paul geçtiğimiz gün kripto paralar hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Eski Cumhuriyetçi Parti üyelerinden olan ve şu anda ABD’nin başkan adaylarından biri olan Ron Paul geçtiğimiz gün CNBC’deki bir programa katıldı. Paul bu program sırasında kripto paralarla hükümetler arasındaki ilişkiye değindi ve kripto paralar hakkında olumlu sayılabilecek yorumlarda bulundu.

Kripto para regülasyonlarından bahseden Paul şahsen çok ağır regülasyonları sevmediğini, kripto paraların olabildiğince minimal boyutta regüle edilmeleri gerektiğini belirtiyor:

“Ben olabildiğince az regülasyon olsun diyorum. Kripto paralara neler olacak bilmiyorum ama bence kripto para fikri çok iyi. Benim tek bir prensibim var: Sahtekarlık olmaz. Ben burada hükümete de bir rol düştüğünü düşünüyorum. Eğer biri bir şeyin sahtekarlık olduğundan şüpheleniyorsa o şey soruşturulmalı.”

Bitcoin ve Altın

Ron Paul verdiği röportaj sırasında kripto paraların yanı sıra altın gibi varlıklardan da bahsetti. Bitcoin ve altın arasında belli başlı benzerlikler olduğunu söyleyen Paul aslında bu iki varlığın da “itibari paralara rakip” olduklarını düşünüyor.

Paul, hükümetlerin genelde bu durumdan rahatsız olduklarını ve kendi itibari paraların bir rakip çıkmasından hoşlanmadıklarını söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Hükümetler rekabete pek açık değillerdir. Altın ve gümüş gibi şeylerin kullanılmasını istemezler.”

Ron Paul kendisinin ise rekabetle herhangi bir sorunu olmadığını hatta para birimlerinin bir rekabet içerisinde olmalarının daha iyi olduğunu söylüyor. Paul ayrıca kripto paraları ve Blockchain teknolojisini de desteklediğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment