Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankaları Stablecoin Oluşturmak İçin Bir Araya Geldi

ABD bankaları, banka dışı stablecoin’ler ile ilgili tüketicilerin korunması ve regülatör endişelerini gidermek amacıyla Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) üyelerinin birliği olan “USDF Konsorsiyumu”nu kurdu.

USDF Konsorsiyumu tarafından yayınlanan 12 Ocak tarihli basın bültenine göre konsorsiyumun kurucu üyeleri arasında New York Community Bank (NYCB), NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank ve Synovus Bank bankalarının yanı sıra Figure Technologies Inc. ve JAM FINTOP yer alıyor. Ayrıca kurucu üyelerin temel amacının USDF’in benimsenmesini kolaylaştırmak ve teşvik etmek olduğu belirtildi.

Yalnızca ABD bankaları tarafından basılacak ve konsorsiyum üyesi bankalar tarafından bire bir paraya çevrilebilecek olan USDF, banka dışı stablecoin’lere bir alternatif oluşturacak.

Bankalar ve müşteriler, halka açık olan Provanence blockchain‘i üzerinde çalışacak olan USDF’i eşler arası (P2P) ve işletmeler arası (B2B) para transferleri, sermaye çağrısı finansmanı, fatura ve tedarik zinciri finansmanı dahil olmak üzeri birçok uygulama için kullanabilecek.

USDF Konsorsiyumu ayrıca bankaların yükümlü oldukları inovasyon ve büyüme için blockchain teknolojisinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla temel çalışmaları yürütecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!