Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL, Decentraland’de “Showroom” Açıyor

Prof. Dr. Suat Günsel tarafından kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geliştirilen elektrikli otomobil markası GÜNSEL, Decentraland’de (MANA) aldığı arazi üzerine Showroom inşa ederek elektrikli otomobil deneyimini, sanal gerçeklik evrenine taşıyarak teknolojileri birleştiriyor.

Bu iki teknoloji henüz gelişme aşamasında olsa dahi ileride ikisini de kullanılacağı kesin olarak düşünülüyor.

GÜNSEL, Decentraland’de açacağı Showroom’u seri üretim öncesinde ilk modeli olan B9 ve ikinci modeli J9’u metaverse üzerinde tanıtmayı amaçlıyor. Ayrıca şirket, “GÜNSEL Etkileşim Merkezi” kurarak metaverse evreninde yaşanacak gelişmelerle birlikte sanal evrende test sürüşü yapılmasını planlıyor.

Decentraland’de GÜNSEL NFT’lerini satın alanlar, seri üretime geçilmesiyle birlikte B9 modelinde öncelikli alım hakkında sahip olacakları bildirildi.

İleride daha çok gelişmesi beklenen metaverse’ün markalar ve kullanıcılar için sınırları ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor. Bu nedenle GÜNSEL’in açmış olduğu Showroom’da fiziksel duvarlardan kurtularak kullanıcılara çok daha iyi ve zahmetsiz bir inceleme sunmayı planlıyor.

KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL, metaverse dünyasına giriyor

GÜNSEL Showroom’unda, mavi ve turkuaz tonların Akdeniz’i; B9 ve J9’un üzerinde yer aldığı platform ise Kıbrıs adasını simgeliyor. Köprü şeklinde tasarlanan platform üzerindeki devre izleri ise GÜNSEL’in elektrikli otomobiller üreteceğini ve KKTC’de doğan markanın dünya ile kurduğu bağları sembolize ediyor.

GÜNSEL otomobil şirketinin kurucusu Prof. Dr. İrfan Suat Günsel:

Dünyanın gelecek 50 yılını şekillendirecek teknolojik gelişmelerden biri de hiç kuşkusuz metaverse’dür. Bu alanın en önemli platformlarından Decentraland’de yer alacak GÜNSEL Showroom’u ile biz de, her geçen gün genişleyen bu evrende yerimizi almış olduk.

GÜNSEL’imizi sanal gerçeklik evrenleri üzerinden dünyanın her yerinde potansiyel kullanıcılarımızla buluşturacağız. 

açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: MİLLİYET

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!