Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayı Bloomberg’ün Kripto Para Planı

ABD’nin başkan adaylarından Mike Bloomberg kısa süre önce kapsamlı bir finansal reform önerisi sundu. Bu önerisinde ABD’deki genel sorunları ele alan Bloomberg, kripto paralarla ilgili de bazı önerilerde bulunuyor.

Genel Bakış

Mike Bloomberg ABD’de başkan seçilmesi halinde finans dünyasında ne gibi değişiklikler yapacağını gösteren bir sunu hazırladı. Bloomberg’ün hazırladığı finansal reform önerilerinde özellikle yatırımcı güvenliğine, ekonomideki açıklara vurgu yapılıyor ve 2008’dekine benzer bir ekonomik krizin bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınabileceği anlatılıyor.

Bloomberg’ün hazırladığı bu sunuda kripto paralardan ve genel olarak finans dünyasındaki startuplardan da bahsediliyor. Öncelikle startuplar arasındaki rekabetin denetlenmesi gerektiğini söyleyen Bloomberg bu noktada ABD’li politikacılara çağrıda bulunuyor.

Kripto para dünyasındaki gelişmeleri de değerlendiren Bloomberg, kripto para piyasasının artık yüzlerce milyar dolarlık bir piyasa haline geldiğini vurguluyor. Bloomberg’e göre ABD’nin şu anda atması gereken ilk adım kripto para dünyasındaki yasal belirsizlikleri ortadan kaldırmak. Söz konusu reform önerisinden bir kesit şu şekilde:

Kripto para piyasasının toplam değeri yüzlerce milyar doları aştı ama sektör hala yeterli düzeyde denetlenmiyor. Bitcoin’in, blockchainin, ilk dijital para arzlarının (ICO) bunca potansiyeline rağmen sektörde hala çok fazla dolandırıcılık dönüyor.

Bloomberg, ABD’de başkan seçilmesi halinde kripto paralarla ilgili şu adımları atacağını söylüyor:

  • Kripto paraların hangi devlet kuruluşu tarafından denetleneceğini belirlemek
  • Hangi kripto paraların menkul kıymet olduklarını, hangilerinin olmadığını tespit etmek
  • Tüketicileri kripto para dolandırıcılıklarına karşı korumak
  • Bir finans kurumunun kripto para kullanabilmesi için aranan şartları belirlemek
  • Kripto para yatırımlarının nasıl vergilendirileceğini belirlemek
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment