Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden Hakkında Çarpıcı İddia: Kriptodan Kurtulmak Mı İstiyor?

Florida Valisi Ron DeSantis, Joe Biden’ı kripto paralardan kurtulmak isteyen gözetim meraklısı bir yönetici olarak nitelendirerek karşı duruşlarının devam edeceğini belirtti.

Ron DeSantis yakın tarihte düzenlediği bir basın toplantısında Biden yönetimini ima ederek “kripto paralardan kurtulmak istiyor” şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mevcut ABD hükümetinin ve regülatör kurumların CBDC’leri birer gözetim teknolojisi olarak kendi lehlerine kullanmak istediklerini özellikle vurgulayan DeSantis, bu konuda en azından kendi eyaletleri adına ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

DeSantis, ilk olarak geçtiğimiz mart ayında duyurduğu ve Florida eyaletinde dijital merkez bankası parasını (CBDC) yasaklayacak kanun hakkındaki istikrarlı çalışmaların devam ettiğini belirtti. ABD hükümetinin ve regülatör kurumların CBDC’leri birer gözetim teknolojisi olarak kendi lehlerine kullanmak istediklerini özellikle vurgulayan vali, bu konuda en azından kendi eyaletleri adına ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

DeSantis’in basın ofisi söz konusu söylemlerin Biden yönetimi ve o fikirleri destekleyen kişilere yönelik olduğunu doğruladı.

Kriptodan kurtulmak istiyorlar. Kriptoyu sevmiyorlar çünkü kriptoyu kontrol edemiyorlar, bu yüzden her şeyi bir merkez bankası dijital para birimine dahil etmek istiyorlar. Benim görüşüme göre, eğer kriptoya yatırım yapmak istiyorsanız, bu size kalmış bir şey. Bu kişisel ve özgür bir karar olmalıdır.

Öte yandan CBDC’ler ile yaratılmaya çalışılan bu gözetim toplumuna kongrenin izin vermeyeceğini düşünen vali, her koşulda Florida’nın bu duruma karşı kanunen bir yasak getireceğinin altını çizdi. DeSantis, içinde bulundukları süreci finansal bağımsızlıklarının kaderi için önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Bence bu, finansal bağımsızlığınızı güvence altına almak ve yaptığınız her işlemi bildikleri bir finansal gözetim devletine sahip olmadığımızdan emin olmaktır. Florida bir CBDC fikrini reddediyor.

Gelecek yılki seçimlerde olası bir başkan adayı olarak öne çıkan DeSantis, daha önce Başkan Joe Biden’ı gözetim ve kontrol amacıyla teknolojiye göz dikmekle suçlayarak CBDC’lere karşı tavrını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!