Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden’ın Bildirisi Yapay Zeka Tokenlarını Vurdu: Fiyatlar Düşüşte!

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapay zekalar hakkında yayınladığı idari emrin ardından yapay zeka odaklı kripto paralarda düşüş görüldü.

Başkan Joe Biden uzun zamandır beklenen yapay zeka teknolojisi ve potansiyel tehditleri üzerine bir bildiri yayınladı. Beyaz Saray‘ın resmi web sitesinde paylaşılan ve “Yapay Zekanın Güvenli, Emniyetli ve Güvenilir Bir Şekilde Geliştirilmesi ve Kullanılmasına ilişkin İdari Emir” olarak adlandırılan bu bildiride yapay zeka teknolojisinin önemli faydalar sağladığı ancak sorumsuz kullanımında ciddi zararlara yol açabileceği belirtildi.

Yapay zeka teknolojisinin bilinçli kullanımının dünyayı daha iyi bir yere dönüştürebileceğine değinen bildiri, bilinçsiz kullanımının dolandırıcılık, ulusal güvenlik ve dezenformasyon başta olmak üzere bir düzü soruna yol açabileceğini öne çıkardı:

Yapay zeka hem vaat hem de tehlike açısından olağanüstü bir potansiyele sahiptir. Sorumlu yapay zeka kullanımı, dünyamızı daha müreffeh, üretken, yenilikçi ve güvenli hale getirirken acil zorlukların çözülmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Sorumsuz kullanım ise dolandırıcılık, ayrımcılık, ön yargı ve dezenformasyon gibi toplumsal zararları artırabilir; çalışanları yerinden edebilir ve güçsüzleştirebilir; rekabeti engelleyebilir ve ulusal güvenlik için risk oluşturabilir.

Bu bildiri yapay zeka odaklı çalışan şirketlere yön vermek amacıyla paylaşılmış olsa da sektörün gelişimine engel olup olmayacağı konusundaki tartışmalar devam ediyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan eski a16z ortağı ve şu anda Gensyn Network Operasyon Başkanı Jeff Amico, söz konusu bildirinin ABD’deki yapay zeka inovasyonu için “korkunç” olduğunu belirtti:

Doğası gereği tarafsız bir teknoloji olan bilgi işleme, düzenlenmesi gereken tehlikeli bir kaynak muamelesi görüyor. Bu durum ABD inovasyonu için korkunç.

Tokenlar düşüşte

Başkan tarafından paylaşılan bildiri ve ardından gelen tartışmalı yorumların gölgesinde yapay zeka odaklı kripto para projelerinde düşüş görüldü.

CoinMarketCap verilerine göre tokenlarda %16’ya varan düşüşler gözlemlenirken Fetch.AI (FET), The Graph (GRT), SingularityNET (AGIX) ve Ocean Protocol (OCEAN) %5-%11 arasında gerileyen yaşayan kripto paralar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!