Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümeti, Kripto Para Muhbirlerini Ödüllendirmeye Devam Ediyor

ABD’deki türev piyasalarını denetleyen kurum, bu yıl kripto para ve diğer sektörlerdeki muhbirlere 16 milyon dolara ödeme yaptı.

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan açıklamaya göre muhbirler, bu yıl boyunca 1.530 kez ihbarda bulundular.

CFTC yetkilisi Christy Goldsmith Romero tarafından yapılan açıklamaya göre bu ihbarların “çoğunluğu, kripto paralarla” ilgiliydi:

“Bu yılki ihbarların çoğunluğu kriptoyla bağlantılıydı, bu alanda dolandırıcılığa ve daha farklı yasa dışı faaliyetlere hala yaygın olarak rastlanmaya devam ediyor.”

Kripto para kullanımının çoğalmasıyla birlikte CFTC’nin yetki alanına giren vakaların sayısında da artış gözlemlendi. CFTC yetkilisi Romero, “Bu, CFTC’nin Muhbir Programı’nın çalışmalarını daha da kritik hale getiriyor.” dedi.

CFTC ile iş birliği yapan muhbirler, dolandırıcılıkların tespit edilmesine ve kritik delillere anlam getirilmesine yardım ediyorlar. Romero, “Dolandırıcılıkları ne kadar hızlı durdurabilirsek o kadar fazla tüketiciyi zarar görmekten koruyabiliriz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!