Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ülkede İzinsiz Hareket Eden Dev Kripto Para Borsası, Uyarı Listesine Eklendi

Birleşik Krallık’ın mali regülatörü FCA, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex’i uyarı listesine ekledi.

FCA tarafından yapılan açıklamada “Bu firma, bizim iznimiz olmadan finansal hizmet veya ürünlerin reklamını yapıyor olabilir.” ifadesi kullanıldı.

Birleşik Krallık’taki mali piyasaları düzenleyen kurum, vatandaşları “bu firmayla işlem yapmaktan kaçınmaya” çağırdı.

Ülkede yakın zamanda uygulamaya giren kurallar doğrultusunda FCA tarafından yetkilendirilmemiş veya FCA tarafından yetkilendirilmiş bir ortakla çalışmayan şirketler, yerli tüketicilere yönelik kripto para reklamı yapamıyor.

FCA, Bitfinex’in yetkisinin olmadığını ve Birleşik Krallık’taki vatandaşlara yönelik kampanya düzenliyor olabileceğini vurguladı.

Bitfinex yönetimi, FCA’nın uyarısının ardından konuyla ilgili bir yanıt verdi:

“Bitfinex olarak FCA ile detaylı şekilde görüşmeler yaptık ve FCA’nın şartlarına uymak için aktif olarak önlemler aldık. Ayrıca Bitfinex Affiliates sayfaları, Staking safaları, Kredi / Banka Kartları, Lending Pro, Bitfinex Borrow, ‘Nasıl alınır’ ile ilgili çeşitli sayfalar ve Mobil Uygulama ile ilgili bilgi sayfası dahil olmak üzere birçok sayfanın Birleşik Krallık’tan erişilmesini engelledik.”

FCA, geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlayarak yeni regülasyonlara uymayan şirketler için 200’den fazla uyarı yayımladığını belirtmişti.

Ülkedeki regülasyonlara uymayan kripto para şirket ve yöneticileri, iki yıla kadar varan hapis cezasıyla ve/veya para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!