Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclisi Blockchain’i Araştıracak Bir Ekip Kurdu

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki yetkililer yerel fintech sektörüyle ilgili araştırma yapacak yeni bir ekip kurmaya karar verdiler. Bu ekibin araştırma konuları arasında kripto paralar ve Blockchain teknolojisi de yer alacak.

The Block gibi kaynaklar tarafından yapılan habere göre ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Warren Davidson, Tom Emmer ve Josh Gottheimer gibi isimler; fintech sektörüyle ilgili yeni bir ekibin kurulması için harekete geçtiler.

Bu isimler kripto para kullanıcılarına son derece tanıdık gelebilir çünkü bu üç isim genel olarak Blockchain ve kripto para sektörlerine verdikleri desteklerle tanınıyorlar. Bu meclis üyeleri geçtiğimiz haftalarda ortaklaşa bir bildiri hazırlayarak İç Gelir Servisi’ne (IRS) sunmuşlardı. Bu bildirinin amacı IRS’i kripto para vergileriyle ilgili soru işaretlerini bir an önce yanıtlamaya davet etmekti.

Warren Davidson bunun yanı sıra ABD Kongresi’ne iki kez Token Vergilendirme Yasası’nı sunmuş, bu tasarıyla birlikte kripto paraları menkul kıymet yasalarından muaf tutmaya çalışmıştı. Davidson bu süreçte Gottheimer gibi diğer üyelerin desteğini almayı başarmıştı.

Meclis üyelerinden Josh Gottheimer, bu yeni fintech ekibiyle ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı ve şöyle söyledi:

“Blockchain’in, yeni kredi opsiyonlarının ve yepyeni finans teknolojilerinin ortaya çıktığını görüyoruz. Hem bu alanlardaki yeniliklerin önünü açacak hem de ABD’yi bu alanda küresel bir lider haline getirecek düzenlemelere ihtiyacımız var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment