Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FinCEN Yasa Dışı Kripto Para İşlemleriyle İlgili Uyarıda Bulundu

ABD‘deki Mali Suçlara Yaptırım Ağı (FinCEN), yasa dışı amaçlarla yapılan kripto para işlemleriyle ilgili yeni bir bildiri yayınladı. FinCEN ayrıca “Dönüştürülebilir Dijital Paralarla Yapılan Yasa Dışı İşlemlere Karşı Önlemler” adlı bir rapor daha yayınlayarak kripto para şirketlerine bu durumla baş etmek için birkaç ipucu verdi.

Mali Suçlara Yaptırım Ağı (FinCEN) şu ana dek kripto paralarla ilgili birbirinden farklı raporlar yayınladı ve bunların büyük bir kısmında kripto paraların yasa dışı kullanımlarına değindi. Yayınladığı hemen hemen her bildiride insanları kripto para kullanımıyla ilgili uyaran FinCEN bu seferki raporda da benzer bir tavır sergiledi.

Bu sefer para aklamak, teröristlere mali yardımda bulunmak, belli başlı yaptırımlardan kaçınmak gibi amaçlarla kripto para kullanan kişilere karşı ne gibi önlemler alınabileceğinden de bahseden FinCEN; bu raporun özellikle kripto para şirketleri için faydalı olabileceğini düşünüyor. FinCEN tarafından yayınlanan rapordan bir kesit şu şekilde:

“Suçlular yasa dışı işlem yapmak, para aklamak ve ABD’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atacak diğer şeyleri yapmak için kripto para kullanmaya devam ediyorlar. Yayınladığımız bu raporda söz konusu işlemlerin nasıl tespit edileceğine ve bu işlemlerle ilgili neler yapılabileceğine dair bazı bilgiler bulabilirsiniz.”

FinCEN yayınladığı bu raporda kripto para şirketlerine çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. FinCEN’e göre kripto para şirketleri özellikle çok kısa zaman aralıklarıyla kripto para işlemi yapan kullanıcılara, aldığı kripto paraları hemen başka bir paraya dönüştüren kullanıcılara dikkat etmeliler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment