Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Emtia Vadeli işlemler Komisyonu Başkanı: Kripto Para Müjdecisi Değilim!

ABD Emtia Vadeli işlemler Komisyonu (CFTC)başkanı Cuma günkü konuşmasında çok net bir mesaj verdi:

”Kripto paralar için bir müjdeci, sempatizan değilim.”

Vanderbilt Hukuk Okulunda geçen hafta konuşma yapan, ABD Emtia Vadeli işlemler Komisyonu başkanı J. Christopher Giancarlo, bitcoin ve diğer kripto paralara yönelik ‘yanlı’ olarak değerlendirilebilecek görüşlerini paylaştıktan sonra yaşadığı kötü şöhreti anlattı.

Daha önce de yayınladığımız üzere, Şubat ayında Senato önünde tanıklık ettiği konu hakkında ”Bu yeni jenerasyona, kripto para birimleri hakkındaki hevesleri için dışlayıcı bir tavır yerine, düşünülmüş ve dengeli bir tavır ile cevap verme yükümlülüğünü borçluyuz.” sözlerini kullanmıştı.

Buna ek olarak, yetkisi olan kişilerin yatırımcıların bu hevesinden yararlanmak isteyen dolandırıcıların tepesine binerken, kendilerini bu konu hakkında eğitmeleri gerektiğinin de altını çizmişti.

Giancarlo’nun Cuma günü bildirdiklerine göre; Şubat ayında yaptığı bu yorumlar kripto para topluluğundan çok büyük oranda takdir kazanıp yüz binlerce Twitter takipçisinden de yeni bir lakap ve hashtag almasına sebep oldu: #KriptoBabası. (#CryptoDad)

Buna rağmen bu ilgiyi istemediğini belirten Giancarlo, sözlerine şu şekilde devam etti:

C-Span kanalı üzerinden canlı yayınlanan senato duruşması sırasında söylediğim bir kaç sözün bana, Andy Warhol’un da dediği gibi ”15 dakikalık şöhret” getirmesini ne bekledim ne de istedim. Ne de onların düşündüğü gibi bir ”kripto para müjdecisi” değilim.”

Giancarlo sözlerine ”çiftlik bankımsı kolay zengin olma şemaları” ve ”gizli yatırımcılar” gibi unsurların kripto para sektöründe çok yaygın olduğunu ama buna rağmen bu sektöre çok sayıda ”kurumsal ve profesyonel kullanıcı gruplarının” katıldığını da vurguladı.

”O Senato duruşması sırasında öğrendiğim şey teknolojiyi sosyal bir değişim aracı olarak gören bir topluluğun var olması oldu. Ki Bunların bir çoğu 2008 finansal krizi sırasında – ki bu kriz Bitcoin’in cevap olarak doğmasını sağlayan krizdir – reşit olan kişiler.”

Yasal düzenlemeler konusuna geri dönerek, Emtia Borsa Yasasının herhangi bir kripto para referansı taşımadığını ve bu yüzden bunun yeni teknolojiye uyumlu bir halde yeniden düzenlenmesi -meclis üyeleri tarafından düzenlenmediği sürece-  gerektiğini söyledi.

Bu, ”aynı eski bir bilgisayar işletim sisteminin yeni ve karışık bir uygulamayı açmaya çalışırken zorlanması gibi bir şey” diyerek sözlerini noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment