Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Google Çalışanları, Eski Meslektaşları İçin Bir Blockchain İnovasyon Platformu Kurdu

15 Nisan Pazar günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, üç eski Google çalışanı, Blockchain ile ilgilenen tüm eski Google çalışanları için bir topluluk olan xGoogler Blockchain Alliance’ı (GBA) oluşturmak üzere bir araya geldi.

Eski Google çalışanları ve Çin Blockchain topluluğu liderleri: Blockchain platformu Nebulas’ın kurucusu Hitters Xu, merkezi olmayan borsa ve açık protokol Loopring’in kurucusu Daniel Wang ve Gifto’nun CEO’su ve kurucusu Andy Tian, GBA’yı yaratmak için Blockchain geliştiricileri üzerinde büyüyen taleplerden ilham aldılar.

Basın bültenine göre GBA, “Google çalışanlarına yönelik, blockchain teknolojisi ile ilgili araştırma, diyalog ve geliştirme için ortak bir alan olarak hizmet verecek.” Tian da şu noktaya dikkat çekti:

“Google, Android’den yapay zekaya, dünya çapında her zaman yeni teknolojilerin ön safında yer aldı. Google çalışanları olarak, benzersiz deneyimlerimizi [B] lockchain’in nüfuzunu, herkese, her yere genişletmekte kullanabiliriz.”

Şimdilik Körfez Bölgesi, Pekin ve Şanghay’da yüksek kaliteli [B] lockchain projelerini eski Google çalışanları aracılığıyla filizlendirecek olan GBA, genişleyip eski çalışanların olduğu her yere ulaşmayı hedefliyor.

Google, Blockchain ve kripto para birimlerini hem engelleme, hem de destekleme eğiliminde olduğunu göstermişti.

Mart ayının ortalarında, Google, Google Cryp’de kripto parayla ilgili tüm reklamları yasaklayacağını açıklamıştı. Bir hafta sonra ise şirket, “kurcalamaya karşı korumalı” bir ledger sistemi ve bir bulut işlem platformu için iki Blockchain ürünü üzerinde çalıştığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment