Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaletinden Kanun Tasarılarında Blockchain’i Araştırma Çağrısı

Maryland yasama meclisi, önündeki iki yasa tasarısı ile ABD ‘nin blokchain teknolojisini araştırması ve düzenlemesi için çağrıda bulunuyor.

1634 numaralı Meclis Yasası ve tamamlayıcısı  1068 Senato Yasası beraber olarak 2018 tarihli Finansal Tüketicinin Korunması Yasası olarak bilinir ve Maryland Finansal Tüketici Koruma Komisyonu‘na teknoloji ve uzayı konusunda araştırma yapmasını emreder.

Söz konusu komisyon ise yakında, “Meclis Genel Kurulu ve valilere sunacağı 2018 raporu ile kripto paraları konusunda düzenleme yapacak devlet kurumlarına  kripto paralara ilişkin tavsiyelerde bulunacak.”

Maryland genel olarak kripto para düzenlemelerinin dışında kaldığından bu konudaki yasa tasarıları dikkat çekici. Eyalette bir devlet kurumu konuyu en son 2014’te, Mali Tüzük Komisyonunun yatırımcılara Bitcoin konusunda dikkatli olun uyarısı yaptığı zaman ele almıştı.

O zaman kurum, kripto para birimlerinin düzensiz olduğunu ve yatırımcıları bitcoin ve benzerlerini satın almadan önce mutlaka araştırma yapmaları konusunda uyarmıştı.

Ayrıca eyalet ve federal düzenleyicilerii kripto paraları düzenlemek için bir taslak üzerinde çalıştıklarını ancak bu süreci takip eden dört yıl içinde Maryland’de hiçbir düzenlemenin ortaya çıkmadığını belirttiler.

Maryland yasaları gelecekteki  düzenlemelerin nasıl bir biçime sahip olacağı konusunda kesin hüküm vermemekle birlikte, kripto para birimleri alanında dünya genelinde düzenleme getirme trendinin bir parçası olarak görünüyor.

Son zamanlarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonu (CFTC), hileli veya kanuna aykırı olduğu düşünülen ICO’lara daha aktif bir şekilde müdahale etmekte.

Özellikle SEC, ICO’lar hakkında büyük bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın detayları karışık olsa da, başkan Jay Clayton, “her bir ICO” nun güvenlik kriterlerini karşılaması gerektiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment