Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei, Sirin Labs ile Blockchain İşletim Sistemi Lisanslaması Üzerine Görüşüyor

İsrailli girişim ve Huawei arasındaki görüşmelerde iyi bir aşamaya gelindi ancak henüz herhangi bir anlaşma söz konusu değil.

Son gelişmelere bakılacak olursa, Huawei blockchain pazarına girmek üzere büyük bir adım atmanın eşiğinde. Bloomberg’in Çarşamba günü yayınlanan haberine göre, Çinli akıllı telefon üreticisi ve telekomünikasyon devi Huawei, SIRIN LABS’in işletim sistemini lisanslamak üzere görüşmeler yapıyor. Konuya alakadar kişilerin söylemlerine göre önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya varılabilir.

Habere göre, İsrailli girişim ve Huawei arasındaki görüşmeler her ne kadar olumlu geçse de taraflar arasında henüz bir anlaşma imzalanmadı. Görüşmeler esnasında tarafların piyasaya blockchain teknolojisi ile donatılmış akıllı telefon çıkarma konusunda fikir alışverişinde bulundukları belirtiliyor. Haberler, “bu iş fikri Huawei için cihazlarının Labs’ın açık kaynak işletim sistemi ile çalışabilmesine olanak sağlayabilecek çok önemli bir adım olur” yorumlarını da beraberinde getirdi.

SRN tokenı destekli SIRIN LABS’ın işletim sistemi SIRIN OS, soğuk cüzdanlar, güvenli takas imkanı, şifreli iletişim ve ödeme ayrıca uygulamalar için P2P kaynak paylaşım ekosistemi gibi doğal blockchain uygulamalarını destekliyor.

SIRIN LAB’sın kurucusu ve CEO’su Moshe Hogeg, Twitter’da Bloomberg’in haberini paylaşarak çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Hogeg böylece şirketinin Apple ve Samsung’dan sonra dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi Huawei’nin temsilcileri ile görüştüğünü de doğrulamış oldu.

SIRIN LABS’ın Telegram sohbet grubundan alınan bir fotoğrafta ise şöyle bir yorum bulunuyor:

“Sirin Labs ve Huawei’nin muhteşem toplantısından. Konuşulan tüm fikirler bir yana, blockchain teknolojisini kitlelere güvenli bir şekilde ulaştırmak için işbirliği yapabilecek olmak çok heyecan verici.”

Ürünlerinden “dünyanın blockchain tabanlı ilk telefonu” olarak bahseden SIRIN LABS, FINNEY adını verdikleri bu telefonun ise 25 binden fazla ön sipariş aldığını açıkladı. FINNEY’ler 2018’in ikinci yarısı itibariyle piyasada bulunabilecek.

ICO projesinin de 157,8 milyon dolara yükselmesinin ardından, gelmiş geçmiş dördüncü büyük token satışının yapılmasıyla talebin gittikçe arttığını gören SIRIN LABS Londra Mayfair’de bulunan amiral mağazasının varolan gücüne karşın birkaç ay içerisinde 5 farklı brick-and-mortar lokasyonu belirlemeyi planlıyor.

SOLARIN ultra-güvenli telefonunun da geliştiricisi olan SIRINLABS, Aralık 2017’de Lionel Messi ile yaptıkları anlaşma ile Barcelonalı yıldızı reklam yüzleri yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment