Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fujitsu, Avrupalı Blockchain İnovasyon Merkezini Duyurdu

Bilişim teknolojileri hizmeti veren dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Japon çok uluslu Fujitsu, Brüksel merkezli bir Blockchain İnovasyon Merkezi kurdu.

Şirket bu girişimini Çarşamba günü, öncelikli hedeflerinin Blockchain üzerine araştırmalar düzenlemek ile sektördeki özel ve kamu kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek projeler geliştirmek olduğunu da belirterek kendi websitelerinde duyurdu.

Şirket açıklamalarında: “Bu inovasyon merkezi, Fujitsu’nun blockchain ve diğer dağıtılmış defter teknolojilerine olan bağlılığının altını çiziyor. Bu bağlılık tüketiciler ile girişimcilerin kıymetleri alım, satım ve bozdurma yöntemlerinde köklü değişikler yapmaları ve de kuruluşların reklam ile işletim modellerini değiştirmeleri adına bir araç görevi görüyor.” cümlelerine yer verdi.

Fujitsu’nun Benelüks yöneticisi Yves de Beauregard, merkezin oluşturulmasında müşterilerin Blockchain teknolojisine artan ilgisinin bir itici güç niteliği taşıdığını ve farklı birçok etken ile birlikte Belçika’nın coğrafi konumunun da girişimi burada faaliyete geçirmek için cazip kılan bir yer haline getirdiğini belirtti.

Aynı zamanda şirket, merkezin “akıllı şehirler” üzerinde çalışan projelere daha yoğun olarak odaklanacağını ekledi.

Fujitsu Benelüks’ün Satış Öncesi ve İş Güvencesi Yöneticisi Frederik De Breuck, önümüzdeki 30 yıl içerisinde kentsel alanda yaşayan nüfus kesimi oranının hızla artmasının beklendiğini; bu sebeple de sosyal, ekonomik ve çevresel sorunları çözüme kavuşturma amacıyla Bilgi İletişim Teknolojilerini altyapı ve mimari yöntemlerle birleştiren hizmetler geliştirmenin gerekli olduğunu savundu.

De Breuck yorumlarına: “Blockchain teknolojilerini kamu defteri ve oy verme kimliği meselelerinde tüm potansiyeli ile kullanmak ve tüm kapasitesiyle süreçleri otomatikleştirmek ya da akıllı sözleşmelerin denetimini gerçekleştirmek hiç kuşkusuz bu değişen ekosistemde önemli bir rol oynayacaktır.” diyerek devam etti.

2016 yılında belgelerin güvenli bir biçimde paylaşılabilmesi için Blockchain temelli bir sistem geliştiren, 2017‘de de güvenli veri paylaşımını sağlamak için daha farklı bir sistem ortaya çıkaran Fujitsu, Blockchain endüstrisine yeni adım atanlardan değil.

Bir yandan da Hyperledger konsorsiyumunun üyesi olan Fujitsu, bu birliğe özgü Hyperledger Fabric adı verilen Blockchain platformuyla kullanılması hedefiyle birden fazla proje de piyasaya sürmüştü.

Bu ayın başlarında şirket, ethereum‘un akıllı sözleşmelerindeki program hatalarını tespit edebilen bir teknoloji üretmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment