Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

E-ticaret Devi JD.com, Blockchain Platformunu Başlatıyor

Çinli e-ticaret devi JD.com, bugün blockchain endüstrisine bir sonraki büyük adımını detaylandıran bir white paper yayınladı.

JD’nin blockchain teknolojisi ve uygulama merkezi tarafından tasarlanan white paper, firmanın yeni bir blockchain-as-a-service (BaaS) platformunu piyasaya sürmesiyle hedefleyeceği çeşitli durumları özetliyor.

JD’nin BaaS servisi tedarik zinciri ve veri takibi konularında uygulamalar geliştirmek için araçlar sağlayacak. Bu araçlar, devlet vergilendirmesi ve dernek bağışları gibi kamu servisleri; finansal anlaşmalar ve menkul kıymet transferleri; sigortalarda sahtekarlık önleme; ve big data (büyük veri) güvenliği, olacak.

White paper’da bildirildiği üzere:

“JD hükümetin, lojistik endüstrisinin, finans kurumlarının ve diğer işletmelerin blockchain uygulamalarını başlatmasını sağlamak için kendi BaaS platformunu aktif olarak geliştirmekte ve açmaktadır.”

Belge, JD.com’un bu alandaki önceki duyurularına dayanıyor. Bu ayın başında, Avustralya’dan et ithalatını izlemek için bir blockchain sistemi ortaya çıktı. Aynı zamanda şirket, kısa bir süre önce, blockchain startuplarının JD’nin iş kolları ile entegrasyonu yoluyla uygulamalarını büyütmelerine yardımcı olmak için blockchain hızlandırma programı başlattı.

Bu çaba aynı zamanda diğer büyük Çinli şirketlerin blockchain endüstrisine yönelik hamleleri arasında geliyor. Koin Bülteni ve CoinDesk tarafından bildirildiği üzere, internet devleri Baidu ve Tencent, geçtiğimiz yıl BaaS platformlarını başlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment