Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Accenture ABD’nin Blockchain’in Gelişimi İçin Büyük Katkısı Olduğunu Düşünüyor

Accenture‘ın küresel Blockchain uygulamaları yönetim müdürü ve baş yöneticilerinden David Treat, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen D.C. Blockchain zirvesinden sonra hükumetin bu konuda samimi olmadığını ortaya atılmasının gerçeklikten oldukça uzak olduğuna inanmakta.

Her ne kadar ülkedeki düzenleyici kurumlar bazen tartışmaya açık uygulamalar ortaya koysa da Treat, hükumetin teknolojiye olan ilgisinin bu alanda eşi benzeri görülmemiş bir seviyede katılım ve işbirliği imkanı sağladığını ve bunun Accenture için de büyük bir fırsat olduğunu savunmakta.

Belki de Accenture sahip olduğu hükumet için servis geliştirme tecrübesini kullanarak ABD hükumetinin Blockchain girişimlerinde, özellikle ise dijital kimlik sağlama konusunda yerini sağlamlaştırmak için hükumetin bu girişimlerini öne çıkarmaya çalışıyor olabilir.

Profesyonel düzeyde hizmet sağlayan bir şirket olan Accenture, Dünya Ekonomi Forumu ve Birleşmiş Milletler gibi kurumlar ile Known Traveler Identity Inıtiative ve ID2020 Alliance gibi projeler üzerinde ortak bir şekilde çalışmakta. Ayrıca şirket bu teknolojileri ilgilendiren insanlar (örneğin mülteciler gibi) ile de görüşmekte.

Fakat Treat, dijital kimlik projelerini mutlak bir şekilde bireyleri ve hükumetleri de işin içinde tutmak gerektiğini belirtmekte ve şunları söylemekte:

“En nihayetinde, dijital kimliklerin modernizasyonunu ile devletlerin bütün ihtiyacını karşılarken bireylerin de ihtiyaçlarını göz ardı etmemeliyiz. Biz bu soruna bir çözüm üretirken ki sürecimizde iki tarafı da tatmin edebilmek adına bütün seçeneklerimizi ince eleyip sık dokuyoruz.”

Accenture‘ın asıl hedefi dijital kimlik çıkarmak olsa da şirket aynı zamanda hükumetin diğer Blockchain uygulamalarını da gözüne kestirmiş durumda.

Treat’in Accenture’ın Blockchain hizmetleri geliştirme sürecinde düzenleyicilerin fikirlerini almaya açık olduğunu belirterek yaptığı açıklamada:

“Hepimiz birlikte bu yenilik serüveninin ve modern düzenlemelerin bir parçası olmak konusunda ne kadar çaba sarf edersek ileride bu konuda bir o kadar rahat edeceğiz.”

Her ne kadar yaptığı bu açıklamalar Treat’i “düzenleme yanlısı” olarak gösterse de kendinin katı bir şekilde düzenlemeleri desteklemediğini söyleyerek kendisini daha çok “düzenleme kurumları ile etkileşim taraftarı” olarak tanımlamakta olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment