Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaletinden Stablecoin Hamlesi: 150 Bin Dolar Maaşla Proje Lideri Arıyor!

ABD’nin Wyoming eyaleti, “stable token” projesi kapsamında yıllık 150 bin dolar maaş vereceği blockchain bilgisi olan bir stablecoin başkanı arıyor.

Stablecoin yasasını 2022 yılında tanıtan ve 2023 yılında hayata geçiren ABD’nin Wyoming eyaleti, stable token projesi kapsamında ekibe liderlik edecek, blokzinciri endüstrisinde bağlantıları ve uzmanlığı olan birini arıyor.

Eyaletin resmi web sitesinde yayınlanan iş ilanına göre icra direktörü statüsünde işe alınacak bu kişiye yıllık 150.000 dolar maaş verilecek. İşin başına geçecek kişinin eyalet denetçisi, eyalet saymanı ve dört uzman atamasından oluşan bir ekibe liderlik etmesi amaçlanıyor.

Söz konusu ekibin, ilerleyen süreçte eyalet tarafından çıkarılabilecek bir stablecoin’in detayları hakkında çalışmalar yapması ve diğer kripto para şirketlerinin sunacağı stablecoin projelerini incelemesi ve yasal çerçeve oluşturması bekleniyor.

Wyoming’de Mart 2023’de hayata geçirilen yasa kapsamında kripto para şirketlerinin bir devlet hesabında tutulan dolarla desteklenmiş stablecoin çıkarmasına izin veriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!