Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Hacmi Halving’e Günler Kala Yükselişte: Yarılanmadan Sonra Ne Olacak?

Litecoin (LTC) halving işlemine yaklaşık 8 gün kala işlem hacimlerinde yaşanan ani artış dikkat çekti.

On-chain analiz platformu Santiment, Litecoin’e olan ilginin yaklaşan halving ile birlikte arttığını ortaya koydu. Litecoin’de halving yaklaşırken işlem hacimlerinde %48,5’lik bir artış yalandı. Halvinge yaklaşık 8 gün kala, LTC’nin işlem hacmi 24 saatten kısa bir süre içinde %48,5’lik bir artış göstererek 377 milyon dolardan 560 milyon dolara yükseldi.

Öte yandan kripto para piyasasında yaşanan son düşüşten Litecoin de nasibini aldı. Temmuz ayının başında halving tarihinin yaklaşmasıyla beraber 115 dolara kadar yükselen LTC, o günden bu yana %22 değer kaybederek 90 dolar bandına geriledi.

Bir önceki halving sürecinde neler yaşandı?

Konuyla ilgili açıklamada bulunan deneyimli analist Benjamin Cowen, Litecoin’in halving olaylarıyla ilişkin tarihsel verileri öne çıkardı. Cowen, geçtiğimiz yarılanma süreçlerinde de LTC’nin mart-mayıs aylarında yükseldiğini ve ardından haziran ayı itibariyle düşüşe geçtiğini hatırlattı.

Litecoin’in son yarılanması 5 Ağustos 2019‘da gerçekleşti ve yarılanma sonrasında yaklaşık 3 ay boyunca kademeli olarak düşüş yaşandı.

Nicehas verilerine göre Litecoin halving işlemi 3 Ağustos günü gerçekleşecek ve bu işlemle birlikte madencilere blok başına verilen ödül 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşürülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!