Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Açıkladı: Japonya Platformu Başlatılıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), ağustos ayı ile birlikte Japonya’da hizmetlerini başlatacaklarını açıkladı.

Binance CEO’su CZ 25 Temmuz tarihinde Tokyo’da düzenlenen bir konferansa yaptığı video bağlantıda, ağustos ayı ile birlikte Japonya’da tüm faaliyetlerini hizmete alacaklarını belirtti.

Bunun yanı sıra CEO, Japonya’nın Web3 alanında lider konuma gelmesinden oldukça memnun olduğunu da söyledi. Ülkenin 2017 yılından bu yana kripto para borsaları için oldukça net mevzuatlara sahip olduğuna dikkat çeken CZ, bu yıl itibariyle Japonya’nın kripto para ve stablecoin listeleme üzerine regülasyonları da başlattığını belirtti.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida da aynı gün yaptığı konuşmasında, Web3 tokenlarının kullanımına yönelik çeşitli iyileştirmeler ve içerik üretimi üzerine sektöre canlılık katacak politikalar uygulanacağını dile getirmişti.

Borsa geçtiğimiz yılın kasım ayı sonunda Japonya’da faaliyet gösteren Bitcoin (BTC) borsası Sakura Exchange BitCoin’i satın aldığını açıklamıştı. Daha sonrasında 31 Mayıs itibariyle borsanın Binance Japan olarak değiştirileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!