Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eleştirilerin Odağındaki Altcoin İçin İngiltere Devrede: Araştırma Yapacak!

İngiltere’nin veri gözlemcisi Bilgi Komisyonları Ofisi (ICO) son günlerin tartışmalı projesi Wordlcoin’i (WLD) detaylı araştırmaya tabi tutacağını açıkladı.

Kısa süre önce piyasaya sürülen ve direkt olarak eleştirilerin merkezine düşen Worldcoin projesi İngiltere Bilgi Komisyonları Ofisi‘nin de radarına girdi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, söz konusu projenin yasal izinlerinin ve kişisel verileri işleme noktasındaki dayanaklarının araştırılacağı vurgulandı.

Bilgi Komisyonu Ofisi sözcüsünün yaptığı açıklamada, Worldcoin’in kişisel verileri işleme konusundaki belirsiz politikasına değinirken dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

WorldCoin’in Birleşik Krallık’ta piyasaya sürüldüğünü not ediyoruz ve daha fazla soruşturma yapacağız. Kuruluşların kişisel verileri işlemek için açık bir yasal dayanağa sahip olmaları gerekir. İzne dayandıkları durumlarda, bu iznin özgürce alınmış olması gerekir.

Worldcoin cephesinden bir sözcü ise şirketin katı gizlilik kurallarına bağlı olduğunu ve uyumluluğu sağlamak için yerel yasa ve yönetmelikleri değerlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

GDPR ile ilgili olarak Worldcoin, Avrupa’nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği de dahil olmak üzere biyometrik veri toplama ve veri aktarımını düzenleyen tüm yasa ve yönetmeliklerle tamamen uyumludur.

Worldcoin piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin dahil olmak üzere bir çok öncü aktörün hedefinde yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!