Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörler Facebook’un ”Libra” Kripto Projesi Hakkında Bilgi Talep Etti!

Görünüşe göre ABD Senatosu Bankacılık Komitesi sosyal medya devi Facebook’un yeni kripto para projesi ve bunun bireyler üzerindeki etkisi hakkında gerçekten endişeli.

Komite geçtiğimiz günlerde Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e yazdıkları bir açık mektupta, gizli kripto para projesinin detaylarının paylaşılmasını ve özellikle tüketici haklarının korunması kapsamında neler yapıldığını açıklamasını beyan etti.

”Facebook geçtiğimiz sene ABD bankalarından tüketiciler hakkında detaylı finansal bilgi paylaşmasını talep etmişti. Buna ek olarak gizlilik uzmanları Facebook’un aşırıya kaçan veri toplama yöntemleri konusunda ve Facebook’un topladığı verilerin Adil Kredi Raporlama Kanununa aykırı olup olmadığı hakkında birtakım sorular yönelttiler.”

Komite bu endişelerin ışığında Zuckerberg’in kendi kripto para projesinin detaylarını sunmasını ve ”Libra Projesi” olarak bilinen bu girişimin nasıl çalışacağını anlatmasını talep etmekte. Komitenin değindiği bir başka önemli nokta ise Facebook’un bu konuda regülatörler ile nasıl bir iletişim içerisine girdiği ve gizliliğin yanı sıra tüketicinin korunması kapsamında nelerin yapılabileceği oldu.

Facebook yaklaşık bir senedir kendi kripto para birimini piyasaya sürecek olması dedikodusu ile gündeme gelmekte ve çok yakın bir zamanda Libra markasının ticari haklarını satın almasıyla bu spekülasyonlar adeta hız kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment