Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Messari CEO’su: Ethereum 2021’e Kadar PoS’a Geçmeyecek

Kripto para şirketlerinden Messari’ye göre Ethereum ağında uzun süredir beklenen PoS (proof-of-stake) algoritması en az 2021 tarihine kadar gelmeyecek.

Kripto para sektöründeki çeşitli veriler üzerinden araştırmalar yapan Messari’nin CEO’su Ryan Selkis geçtiğimiz günlerde ConsenSys tarafından düzenlenen panele katıldı. Etkinlikteki “Akıllı Kontrat Savaşı Yaklaşıyor” adlı oturuma katılan Selkis, bu sırada Ethereum ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı.

Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz son birkaç aydır Ethereum ağındaki PoW algoritmasını kaldırıp PoS algoritmasına geçiş yapmaya çalışıyorlar. Bizzat Vitalik Buterin tarafından desteklenen bu plan pek çok Ethereum takipçisi tarafından da dört gözle bekleniyor. Selkis ise bu geçiş sürecinin zannedildiği kadar verimli olmayabileceğini söylüyor.

PoS algoritmasının etkili bir şekilde çalıştığının henüz tam anlamıyla “kanıtlanmadığını” söyleyen Selkis, Ethereum ağındaki bu geçiş sürecinin oldukça sancılı olabileceğini belirtti. PoW algoritmasının en az iki yıl boyunca daha sektör genelinde kullanılmaya devam edeceğini söyleyen Selkis, PoS algoritmasına geçiş sürecinin beklenenden daha uzun süreceğini düşünüyor:

“Bence Ethereum 2.0 versiyonunu ve Proof-of-Stake algoritmasını en erken 2021 yılının sonlarına doğru göreceğiz.”

Belirttiğimiz üzere Ethereum ağındaki bu süreç pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. Kripto para sektöründeki bazı isimler bu sürecin verimli olacağını, bazıları ise bu sürecin büyük bir hata olduğunu düşünüyorlar. Selkis’e göre bu sorunun cevabını en erken 2021 tarihinde alacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment