Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Canaccord: Bitcoin 2021’de 20 Bin Dolar Olacak

Finansal danışmanlık şirketlerinden Canaccord Genuity, Bitcoin fiyatının 2021 tarihinde 20 bin dolar seviyesine kadar yükselebileceğini açıkladı.

Finans şirketlerinden Canaccord geçtiğimiz haftalarda Bitcoin ile ilgili bazı araştırmalar yaparak kripto para piyasasına ilişkin bazı veriler topladı. Bitcoin’in gelecekteki fiyatını tahmin edebilmek için piyasanın geçmişteki performansını inceleyen şirket, Bitcoin fiyatının ne yönde değişeceğiyle ilgili ilginç tahminlere sahip.

Bitcoin fiyatıyla ilgili yaptığı araştırmalarda Bitcoin’in 2011-2015 tarihleri arasındaki performansıyla 2015-2019 tarihleri arasındaki performanslarının benzerlik gösterdiğini fark eden şirket, kripto para piyasasında dört yıllık bir döngü olduğunu öne sürüyor.

Şirketin açıklamalarına göre Bitcoin fiyatında böyle dört yıllık döngülerin görülmesi aslında çok şaşırtıcı değil. Çünkü bilindiği üzere Bitcoin’de her 210 bin blokta bir ödül miktarı yüzde 50 oranında düşürülüyor ve bu süreç genelde hep dört yılda bir yaşanıyor.

Canaccord Genuity analistleri hazırladıkları tablolara bakarak Bitcoin fiyatının önümüzdeki yıllarda yeniden artışa geçebileceğini düşünüyorlar. Öyle ki 9 Mayıs tarihinde yayınlanan rapora göre bu uzmanlar, Bitcoin fiyatının 2021 tarihinde tıpkı 2017’de olduğu gibi 20 bin dolar seviyesine çıkabileceğini düşünüyorlar.

Galaxy Digital’ın kurucusu Michael Novogratz de bu haftanın başlarında benzer yorumlar yapmış, Bitcoin fiyatının 2020 sonlarına doğru 20 bin dolar seviyesine ulaşacağını öngörmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment