Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hava Kuvvetleri’nden Blockchain Şirketine 30 Milyon Dolarlık Fon

ABD ordusuyla yaptığı projelerle tanınan Indiana merkezli blockchain şirketi SIMBA Chain, ABD Hava Kuvvetleri’nden (USAF) 30 milyon dolar fon artışı sağladı.

USAF tarafından 31 Ocak tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasında, gelecekteki sektör hakimiyetini güvence altına alma potansiyeline sahip teknolojileri belirleme ve ilerletme hedeflerinin bir parçası olarak SIMBA Chain’e 30 milyon dolarlık stratejik fon artışı sağlandığı duyuruldu.

SIMBA Devlet Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stacy Betlej-Amodeo konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

USAF için yeni projemiz, Savunma Bakanlığı (DoD) tedarik zinciri içindeki varlıkların daha verimli ve kapsamlı yönetiminin yolunu açacak. SIMBA Blockchain teknolojisini kuruluş çapında ölçeklendirmek için DoD ile mevcut ortaklığımız geliştirmekten heyecan duyuyoruz.

Ayrıca SIMBA CEO’su Bryan Ritchie konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Yapılan fon artışı ile beraber hükümet ortaklarımız blockchain teknolojisi için güçlü bir talep sinyali gönderiyor. DoD tedarik zincirinin bağlılığı göz önüne alındığında bu fırsat aynı zamanda ticari sektörde işbirliği yapma ve benimsemeyi artırma fırsatına da işaret ediyor.

SIMBA Chain daha önce 2020 ve 2021 yıllarında da tedarik zinciri lojistiği için bir blockchain araştırmak ve geliştirmek için USAF’tan toplamda 3 milyon dolar fon almıştı..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!