Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den 5 Büyük Kripto Para Borsasına Bazı Tokenlar İçin Delist Talimatı

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA) üyesi 5 büyük borsaya menkul kıymet niteliği taşıyan tokenların ülkedeki tüm kripto para borsalarından delist edilmesi talimat yolladı.

Yerel bir ajansın 1 Şubat tarihli haberine göre Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu Upbit, Bithumb, Coinone, Corbit ve Gopax’ın oluşturduğu Dijital Varlık Borsası Birliği’ne menkul kıymet niteliği taşıyan tokenları ülkedeki tüm kripto para borsalarından delist etme talimatı verdi.

Uzmanlar, bu kararın yürürlüğe girmesi durumunda birçok token’ın kripto para borsalarından geleneksel finans kurumlarına aktarılabileceğini dile getirdi. Komisyon açıklamasında, menkul kıymet özelliği taşıyan her varlığın isimlendirilmesinden bağımsız olarak menkul kıymet olacağını belirtti.

Verilen bilgilere göre DAXA’nın 9 Şubat tarihine kadar piyasada faaliyet gösteren aktörlerden geri bildirimleri raporlayarak komisyona iletmesi bekleniyor.

Kripto para ekosistemine dair muhafazakar yaklaşımları ile sık sık gündeme gelen Güney Kore, geçtiğimiz günlerde kripto paraların suçla ilişkili transferlere konu olmasını önlemek için “Kripto Para Takip Sistemi” adıyla yeni bir sistemi hayata geçirmeye hazırlandığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!