Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Celsius’dan Kredi Aldığı İddialarına CTO’dan Yanıt Geldi: Yazım Hatası!

Tether (USDT) Baş teknoloji sorumlusu (CTO) Paolo Ardoino, mahkemeye sunulan denetçi raporlarının ardından Tether’in iflas eden Celsius Network’ten kredi aldığına dair iddialara yanıt verdi.

Celsius Network iflas davası ile ilgilenen müfettişlerin 31 Ocak tarihinde yayınladığı raporun 183. sayfasında, Celsius’un Tether’e verdiği borcun kredi limitinin iki katı olduğu belirtilmekle birlikte Tether’in maruz kaldığı riskin toplamda 2 milyar doların üzerine çıktığı beyan edildi.

Bunun üzerine Tether CTO’su Paolo Ardoino‘dan şirketin Celsius’tan borç aldığına dair dolanan iddialara yanıt geldi. Ardoino sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğunu vurgularken Tether’in hiçbir zaman Celsius’tan kredi almadığını ifade etti. Bu raporun doğruları yansıtmadığını belirten Ardoino, denetçi Shoba Pillay‘ın rapordaki edatları karıştırdığını öne sürdü ve durumu “ya bir yazım hatası ya da yanlış nitelendirme” olarak özetledi.

Konuyu araştıran Financial Times muhabiri Kadhim Shubber de Ardoino’yu destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Shubber, iddia edilen yanlış anlaşılma hakkında şu ifadelere yer verdi:

Müfettiş raporunda Celsius’un Tether’e “kredi” verdiği belirtiliyor ancak bence maruz kalınan risk Celsius’un Tether’den ödünç aldığı miktarları aşan teminatlar vermesinden kaynaklanıyor.

Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky 2021 yılında yaptığı bir açıklamada, Tether’den toplamda 1 milyar USDT’lik borç aldıklarını söylemiş ve şirketin müşterilerinden aldığı kripto paralar karşılığında USDT basıp bunu borç olarak verdiğine dair bir ithamda bulunmuştu.

Her ne kadar o dönemde bahsi geçen borcun miktarı 1 milyar dolar olarak lanse edilse de denetçinin yayınladığı ve Ardoino’nun yalanladığı son raporlarda, kredi miktarının 1 milyar dolardan çok daha büyük olduğu ortaya konuldu. Raporun ayrıntılarına göre Celsius, Tether’den 1,823 milyar dolarlık USDT borç aldı ve bu işlem sırasında yönetim altındaki varlıklarının 2,612 milyar dolarını teminat olarak gösterdi.

Tarafların ortaya sunduğu belgeler ve savunmalar mahkeme gözetiminde araştırılmaya devam ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!