Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’ın Verdiği Borçlar USDT Üretimine Dair Soru İşaretleri Doğurdu

Tether’ın büyük müşterilerinden biri olan Celsius Network’ün CEO’su, şirketten kripto para teminatı karşılığında borç olarak USDT alınabildiğini açıkladı.

Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, Financial Times’a verdiği röportajda Tether’ın müşterilerinden aldığı kripto paralar karşılığında USDT basıp bunu borç olarak verdiğini söyledi.

“Onlara bitcoin, ether gibi varlıklarla yeteri kadar teminat verirseniz onun karşılığında tether basıyorlar.”

Bu borçlar için “yeni USDT basıldığını” söyleyen Mashinsky, Tether’ın, borç kapandıktan sonra bu USDT’leri yok ettiğini ve dolayısıyla “dolaşımdaki USDT miktarının artmadığını” açıkladı.

Tether’ın yaptığı öne sürdüğü şey, şirketin hizmet şartlarının üçüncü maddesi ile uyuşmazlık gösteriyor. Bu maddede, Tether’ın “bitcoin gibi dijital tokenlar karşılığında” değil yalnızca normal para karşılığında token basacağı ifade ediliyor.

Celsius Network’ün kripto para sahibi müşterileri, şirketin hizmetlerini faiz getirisi elde etmek için kullanabiliyor. Şirket son birkaç ay içerisinde BlockFi gibi benzer hizmetler sunan diğer şirketlerle birlikte ABD’deki menkul kıymet regülatörlerinin radarına girdi.

Mashinsky, bu ayın başında Bloomberg’e verdiği başka bir röportajda şirket olarak Tether’dan toplamda 1 milyar USDT’lik borç aldıklarını söylemişti.

Financial Times’ın haberine göre Tether yönetimi, söz konusu borçları detaylandırmazken, “Gösterdiği teminat karşılığında USDT ile borç alan, seçilmiş müşterilerimizden oluşan küçük bir grubumuz var. […] Bunun bildirimini rezervlerimizi açıklarken uzun süre önce yaptık ve bu bir sır değil.” açıklamasında bulundu.

Celsius Network’ün CEO’su, Bitcoin fiyatı düşerse bize teminat tamamlama çağrısında bulunuyorlar ve onlara verdiğimiz bitcoin miktarını artırıyoruz.” dedi.

Tether’ın en güncel bildirimine göre şirketin 2.5 milyar dolarlık teminatlı kredisi bulunuyor ve bunlar şirket rezervinin toplamda yaklaşık %4’ünü oluşturuyor.

New York Başsavcılığı, bu hafta içinde iki kripto para lending platformunun faaliyetlerini durdurmasını emretmiş, üç lending platformundan ise yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi talep etmişti.

Celsius Network, bilgi talep edilen şirketlerden birinin kendisi olduğunu açıkladı.

Tether, kendilerine konu hakkında bilgi almak için gönderdiğimiz soruya yazım itibarıyla dönüş yapmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!