Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ProShares’in Bitcoin Fonu, İlk İşlem Gününde Devlerin Arasına Girdi

ProShares’in bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan borsa yatırım fonu, ilk işlem gününü yaklaşık 1 milyar dolarlık hacimle kapatarak borsadaki en iyi açılışlardan birini yaptı.

New York Menkul Kıymet Borsasında (NYSE) dün BITO koduyla listelenen ETF, ilk gününde 990 milyon dolardan fazla hacim elde ederek, Mart 2021’de borsaya giren ve ilk gününde 439 milyon dolar hacim elde eden VanEck Social Sentiment ETF’i (BUZZ) geride bıraktı.

BlackRock’un ESG odaklı borsa yatırım fonu, nisan ayında borsaya giriş yaptığı gün Bloomberg verilerine göre yaklaşık 1.25 milyar dolar hacim görerek rekor kırmıştı.

İşlem hacmi bakımından en iyi açılış günlerinden birine imza atan BITO, ProShares tarafından paylaşılan verilere göre günü yönetimi altındaki 570 milyon dolarlık varlık ile kapadı. Borsaya 20 milyon dolarla giriş yapan fona, ilk gününde yaklaşık 550 milyon dolar para aktı.

Bitcoin fiyatı, Türkiye saati ile salıyı çarşambaya bağlayan gece içerisinde 64.500 dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekor seviyesine yaklaştı.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre BITO opsiyonları, çarşamba günü NYSE Arca Options ve NYSE American Options borsalarında listelenecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, dün CNBC’ye verdiği röportaj sırasında ProShares’in oluşturduğu fonun 1940 Tarihli Yasa’ya tabi olduğunu ve fonda yer verilen ürünlerin, “dört yıldır Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından denetlendiğini” belirterek, yatırımcılar açısından koruma sağlayabileceğini vurguladı.,

ProShares; Gensler 1933 Tarihli Yasa’ya göre hazırlanmamış olan ve CME’de işlem gören vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmayı planlayan borsa yatırım fonlarına duyduğu ilgiyi belli ettikten sonra buna uygun şekilde başvuruda bulunan ilk isim olmuştu.

Valkyrie, VanEck, Invesco ve BlockFi gibi şirketler de ProShares’inkine benzer türden bir ETF oluşturabilmek için başvuruda bulundu. Invesco, pazartesi günkü açıklamasında böyle bir ETF kurmak için yaptığı çalışmaları sonlandırdığını duyurdu.

Bunların yanı sıra, dün Grayscale Investments’ın da yaptığı üzere, doğrudan spot bitcoin fiyatını yansıtacak türden ETF kurmak için başvuruda bulunan isimler de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!