Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale, GBTC’yi Bitcoin ETF’ine Çevirmek İçin Başvurdu

Grayscale Investments ve New York Menkul Kıymet Borsası, yönetimi altında yaklaşık 40 milyar dolar değerinde bitcoin barındıran Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir borsa yatırım fonuna dönüştürmek için başvuruda bulundu.

NYSE Arca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunduğu 19b-4 formunda, Grayscale’in bitcoin spot borsa yatırım fonunu listeleyebilme talebinde bulundu.

Grayscale’in başvurusu, SEC’den yeşil ışığı alan ProShares’in oluşturduğu Bitcoin Strategy ETF’in (BITO) borsada işlem görmeye başlayacağı gün ile aynı güne denk geliyor.

ProShares’in borsa yatırım fonu doğrudan bitcoin’e değil de bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapacakken, Grayscale spot bitcoin’e yer verilecek bir fon kurmayı hedefliyor.

Grayscale’in ETF’lerden sorumlu yöneticisi Dave LaValle, “Eğer regülatörler, belli bir varlığa dayalı vadeli işlem sözleşmelerine yer verilecek bir borsa yatırım fonunda sorun görmüyorsa aynı varlığın spot fiyatını yansıtan bir borsa yatırım fonunda da sorun görülmemeli diye düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yönetimi altında toplamda 53.5 milyar dolarlık dijital varlık bulunduran Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, bu gelişmeyi Grayscale’in “yatırımcıları ve sektördeki ortakları için bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi.

SEC’nin, Grayscale’in başvurusunun onaylanması, reddedilmesi veya ertelenmesi yönünde bir karar alacağı değerlendirme süreci, başvurunun yapıldığı tarih itibarıyla başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!