Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Dijital Cüzdanı Novi, USDP ile Test Edilecek

Facebook’un öncülüğünde geliştirilen Novi adlı dijital cüzdan için bugünden itibaren “küçük bir pilot çalışması” yapılacak.

Sosyal medya devi tarafından salı günü yapılan açıklamalara göre Novi, bir ucu ABD’de öbürü Guatemala’da bulunan havale koridorunda test edilecek.

Novi’nin müşteri hizmetleri ile yasal uyumluluk bakımından sunduğu imkanların değerlendirileceği pilot çalışmasında Coinbase ve Paxos ile birlikte çalışılacak.

Facebook; günümüzde Novi olarak bilinen bu dijital cüzdanın tanıtımını ilk kez 2019 yılında; Calibra adıyla yapmış, onun yanında Libra adlı bir stablecoin projesinin de geliştirileceğini açıklamıştı.

Global çaptaki birkaç düzenleyici kurum ile yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda, Calibra’nın ismi Novi; Libra’nın ismiyse Diem olarak değiştirildi.

Diem’in yasal durumu belirsizliğini korurken, pilot çalışması sırasında Paxos’un USDP adlı stablecoininin kullanılacağı açıklandı.

Facebook Financial’ın yöneticisi David Marcus, “Diem’e verdiğimiz destekte herhangi bir değişiklik yok.” diyerek, gerekli yasal izinler alındıktan sonra Novi’nin Diem’in ödeme ağında kullanılmaya başlayacağını söyledi.

ABD ve Guatemala’da yapılacak denemelerde Coinbase’in sunduğu saklama hizmetlerinden faydalanılacak.

Pilot çalışması sırasında sadece kısıtlı sayıda kişinin kullanılabileceği Novi uygulaması, Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilebilecek. Kullanıcılar, kimlik kartlarıyla kayıt olduktan sonra banka kartlarını kullanarak cüzdanlarına para yükleyebilecekler.

Kullanıcılar, rehberlerinde yer alan kişilere Novi aracılığıyla USDP gönderdiklerinde, alıcı taraf bu parayı yerel para birimi cinsinden hesabına çekebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!