Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üretmek Temmuzdan Beri Yaklaşık Yüzde 50 Zorlaştı

Bitcoin blockchaininde dün gece gerçekleşen güncelleme sonrasında madencilik yapmak, temmuz ayındakine kıyasla yaklaşık %50 oranında daha zor.

705.600 numaralı blokta yapılan güncelleme, zorluk seviyesini yaklaşık dört ay aradan sonra ilk kez 20 trilyonun üstüne taşıdı.

Blockchaindeki toplam hash oranına göre her 2.016 blokta bir değişkenlik gösteren zorluk seviyesi, bitcoin üretmek için ne kadar kaynak harcanması gerektiğini yansıtıyor.

Zorluk seviyesi, Çin’deki madenciler faaliyetlerine son verdikten sonra Aralık 2020’den sonra ilk kez 13 Haziran 2021 tarihinde 20 trilyonun altına düşmüş, ilerleyen haftalarda 13.6 trilyona kadar gerilemişti.

O dönemdeki bir aylık zaman dilimi içerisinde yaklaşık 150 EH/s’den, 100 EH/s’nin altına düşen hash oranı, arka arkaya yedi haftadır yükseliyor ve yeniden 150 EH/s seviyesine yaklaşıyor.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından güncellenen veriler, madencilik sektöründe birkaç ay öncesine kadar Çin’e ait olan pazar payının diğer ülkelere dağılmaya başladığını ortaya koydu.

Ağustos 2021 itibarıyla Bitcoin ağındaki toplam hash oranının %35,4’üne ABD, %18,1’ine Kazakistan, %11,2’sini ise Rusya ev sahipliği yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!